söndag 29 maj 2016

En vanlig sminkning, produkter steg för steg

Idag tänkte jag visa er steg för steg vad jag använde i den sminkning jag hade häromdagen. Jag tänkte berätta lite kort om varje produkt så häng med!
Efter att ha rengjort och smort in ansiktet med serum och kräm så lade jag på Akademiklinikens CC-kräm, jag gillar den jättemycket. Den ger en lite matt yta och har en bra nyans för mig, dessutom doftar den underbart. Under ögonen och kring näsvingarna använde jag Maybellines The Eraser Eye, den concealern finns märkligt nog inte att köpa i Sverige, men den finns på t ex Feelunique. Jag ska nog köpa en ljusare nyans nästa gång, men denna är bra - riktigt bra och dessutom superlätt att använda. Pudret jag använde för att sätta grunden med kommer från Rimmel och heter Stay Matte. Silky Beige heter min nyans. Det här pudret är omtyckt av väldigt många tjejer, jag tycker det funkar, men inte att det är så speciellt.
Sen var det dags för rouge och då ville jag ju såklart prova mitt nya från Happy i nyansen Rosa från Physicians Formula, första intrycket är att det är suveränt för det har en jättefin nyans och är inte sådär jättepigmenterat. Det gör att det är lätt att dosera. Mycket nöjd! Sen lade jag lite highlighter på kindbenen, den är också ny och heter Shimmer strips i nyansen Natural Nude från samma märke som rouget. Jag använde andra raden uppifrån och lade på med en liten fluffig borste. Visar alla borstarna längre ned i inlägget. Sen lade jag lite av mitt nya solpuder som heter Desert Dunes Baked bronzer från Kiko i pannan och på näsan för att få lite färg.
Nu var ansiktet klart och då var det dags att gå på brynen. Jag använder ofta Maybellines Brow Drama som är den tjocka pennan på bilden. Den är så himla smidig, kanske inte den bästa för precision men jag gillar den, förutom en grej som jag visar nedan. Sen köpte jag en ny brynmascara när jag var i Milano, den kommer från Essence och heter Make me Brow. Jag har saknat en mörkare brynmascara för alla mina känns för ljusa så jag blev jätteglad när jag hittade denna och dessutom har den en pytteliten borste, vilket jag gillar.
Här ser ni det jag INTE gillar med Maybellines Brow Drama. Min penna har någon missbildning i stiftet, ett svart parti, som en prick. Den färgar av sig svart så jag får gräva bort lite ibland för att bara få med det bruna. Ett måndagsexemplar antar jag och kanske de inte blandade färgen ordentligt.
Sen var det dags för ögonskuggor. Jag grundade med Urban Decays Primer Potion i varianten Anti-Aging, jag ska var ärlig och säga att jag inte märker skillnad från denna och originalet. Båda är bra.
Sen tog jag fram Selfiepaletten från Pür. Jag älskar den paletten för den innehåller bara bra nyanser både vad gäller skuggor, rouge, highlighter och ja det mesta! Skitbra palett - köp den!  Jag lade min favoritskugga, Filter, från paletten på den rörliga delen av ögonlocket och sen lade jag Exposure under ögonbrynen för att lyfta blicken. I yttre ögonvrårna lade jag mörkbruna The Balm-skuggan Caught in the act Courtney. Det enda jag saknar i Selfiepaletten är nog en sån mörkbrun skugga.

Jag var tvungen att visa er hur fin Filter från Selfiepaletten är, kan rapportera att den är krämig och glider på som smör och har ett superfint skimmer.
Sen var det dags för lite pennor. Catrice BrowDefiner har fått en ny användning hos mig. Den är egentligen till för ögonbrynen, men jag tycker den är svår att hantera och gillar inte det tydliga resultatet den ger så jag använder den numera till eyeliner istället, där funkar den ypperligt. Mycket bra när jag inte vill ha så hårt resultat som en svart eyeliner ger. Denna är ju mörkbrun.

Under ögat lade jag H&M-pennan Over the Taupe, fasen vad bra H&Ms pennor är! Jag tycker de är lika bra som Urban Decays 24/7-pennor fast till minipris. Köper hellre fler av dessa än en enda dyr när kvaliteten är lika bra. På vattenlinjen lade jag Eye Candy från Essence vinterkollektion Winter Wonderful, den ger ett mer naturligt resultat än en vit penna och gör att man ser piggare ut.
En närbild på pennorna, H&M-pennan har skimmer som ni ser, men är inte glittrig.
Så var det dags för fransarna. Jag har använt Dr Temts ögonfransserum så mina fransar är i riktigt bra skick just nu. Jag böjde dem med min fransböjare från Shiseido och lade sedan favoritmascaran Fully Charged från Pür, den ger värsta vavavoom-volymen och sitter jättebra.
Läppglanset är det som finns i Selfiepaletten och det heter Exposed och kommer alltså från Pür, det doftar/smakar smörkola och känns ljuvligt på läpparna. En riktig favorit och det finns att köpa separat också!
Borstar uppifrån och ned:
En gammal skuggpensel från Estée Lauder som jag använt i massa år, den lade jag den ljusa skuggan under brynet med. Nästa borste är ett eBay-fynd som jag köpte häromveckan. Den är toppen att lägga skugga på den rörliga delen av ögonlocken för bra precision. Tror jag gav någon tia för den och kan lätt tänka mig fler. Sen har vi en liten borste från Real Techniques som heter Setting brush, den lade jag highlighter med. De två större borstarna kommer från Pür och de heter Precision Blush och All over powder, de är så mjuka och goa!
Hur blev det nudå? Jo, såhär, en ganska naturlig sminkning som funkar bra till vardags och även till fest om man inte vill blaffa på för mycket.  Lite fånig uppsyn, men det får ni leva med, haha!

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Fin sminkning och kul inlägg! Farligt bara att jag blir sugen på den paletten igen...

Lotta L sa...

Vilket bra inlägg! Och du är jättefin!

Ninni sa...

Vad gulliga ni är! :-)