torsdag 12 maj 2016

Eucerin - Hyaluron-Filler CC Cream

Ni vet väl vad hyaluronsyra är bra för? I korta drag så är det ett ämne som finns naturligt i kroppen och som binder vatten på ett förträffligt sätt. När vi blir äldre så blir vi ju torrare i hud och slemhinnor och därför är detta ett bra ämne att ha i t ex anti-age-hudkrämer. 
Jag använder just nu den här CC-krämen från apoteksmärket Eucerin. Den heter Hyaluron-Filler CC Cream och den innehåller två typer av hyaluronsyra. Dels högmolekylär som verkar i de övre hudlagren för att motverka fina linjer och dels lågmolekylär som verkar mer mot djupare rynkor. Sen innehåller den även något som kallas för Glycine saponin som i sin tur ska stödja produktionen av hyaluronsyra i cellerna. Den jobbar på tre fronter kan man alltså säga.
Krämen är en lätt färgad dagkräm, den doftar lite blommigt och gott. Ganska lågt solskydd med sina spf 15 har den, men man kan ju komplettera med solkräm om man vill ha högre faktor. Krämen kommer i en praktisk pumpflaska. Den täcker inte så mycket och är inte särskilt fet utan känns mer åt det återfuktande hållet. Jag skulle säga att den passar den normala huden som inte har så mycket att dölja. Har man torrare hud kan man lägga en dagkräm under, det gör man ju som man vill.

Det står att den riktar sig till personer över 25 år, detta troligen pga att yngre personers hud inte behöver hyaluronsyran lika mycket. En skön kräm är det tycker jag. Min nyans heter medium och den passar min hudton fint, jag applicerar snabbt med fingrarna men man kan såklart använda borste eller svamp också. Det finns även en ljusare variant som således heter Light.
Överlag en trevlig produkt som är lätt att använda, men inget för den som vill ha högre täckning. Själv gillar jag ju inte kakiga foundations utan använder hellre en concealer där det behövs. Det blir alltså bra betyg från mig.

Jag har fått min produkt som pressprov på Daisy Beauty Expo. Den finns att köpa på apoteken och kostar där ca 269:- för 50 ml. Eucerin har en hel serie med hudvårdsprodukter i denna serie och jag har lite annat hemma också som jag kommer att testa framöver.

5 kommentarer:

Minerva sa...

Tyckte den täckte lite för dåligt, men så kom jag på att lägga tunt, tunt med mineralpuder över, det blev riktigt bra!

Ninni sa...

Smart! 😀

Emma P sa...

Jag har faktiskt inte testat denna ännu, tror inte att täckningen räcker men jag skulle ju kunna prova Minervas tips. Det jag tycker är bra är att den innehåller både UVA och UVB -skydd, är ju inte supervanligt i såna produkter och därför vill jag gärna att den ska funka för mig:)

Ninni sa...

Be om ett prov på något av apoteken! 😀

Kerstin sa...

Blir nyfiken! Jag får se till att spana in light-nyansen och se om den passar mig.