onsdag 8 februari 2017

Nyheter från Björn Axén

Färgsprayer för att täcka utväxten i håret blir allt mer vanliga. Nu kommer Björn Axén med sin variant som heter Root Concealer. Det finns två nyanser, Intense Black och Medium Brown. Jag har provat den bruna och jag tycker att den är mörkbrun snarare än mellanbrun. Det passar mig så jag klagar absolut inte.  Jag fick hem även den svarta, men den tror jag blir för skarp för mig.

Root Concealer är den mest täckande utväxtsprayen av de märken jag testat och det innebär såklart att den är mer dryg. Det står att man ska spraya från en decimeters avstånd, vilket jag tycker ger dålig precision så jag sprayar närmare. Man får dock vara lite försiktig och jag tycker det är bra att skärma av lite med tex en bit papper innan man sprayar hårfästet. Denna spray ska tvättas ur gradvis.

Björn Axén Root Concealer ska finnas i butik nu (Åhléns, Kicks m fl) och den kostar 190:- för 80 ml. Ganska dyr, men dryg som sagt då man bara behöver litegrann.


Det kommer även ett torrschampoo från Björn Axén. Detta heter Dry Shampoo Soft Touch. Jag blev förvånad när jag testade den för den är inte sådär pudrig som andra torrschampoon utan mer våt och det blir inte vitt, vilket är bra för oss mörkhåriga. Denna ska vara mindre klibbig och sträv än andra torrschampoon. Doften är väldigt svag och fräsch. Det står i utskicket att den kan användas i både hårbotten och i längderna.

Även denna finns i butik nu och kostar 140:- för en flaska om 200 ml.

Inga kommentarer: