söndag 17 november 2013

Fynd från eBay

Har man väl börjat shoppa på eBay så är det svårt att sluta. Här finns massa märken som inte annars är tillgängliga för oss i Sverige och även märken som finns här, men som man kan hitta till mycket lägre priser. Det har pågått en diskussion på Daisy Beauty's hemsida ang auktoriserade försäljningsställen, men jag tycker nog att var och en får göra som den vill. Bara man inte medvetet stödjer försäljning av stulna varor. Det är ju en fri marknad. Hur tänker ni kring detta, jag vill gärna veta. Jag menar, om man går in på Ö&B eller Rusta och handlar så är väl det lite samma sak. Vet att t ex Rusta brukar ha produkter från Elisabeth Arden och inte tusan är de auktoriserade av det märket, eller? 

Jag slängde in en beställning hos en eBay-säljare som heter dressagelover1, produkterna skickades från USA och det tog inte ens två veckor. Jag köpte nio olika produkter (ni får se nagelprodukterna i ett eget inlägg) och frakten blev då $8,50 (strax under 60:-). Totalt betalade jag ca 265:- för alla nio produkterna, vilket ger ett snittpris på ca 30:-. Inte dyrt alltså! Vad köpte jag då? Jo:
Från Max Factor's systermärke Cover Girl blev det fyra stycken läppglans i Shineblast-serien. Jag har inte provat dem så mycket ännu, bara öppnat ett av dem och de verkar doftfria. Nyanserna heter (från vänster):

  • Sparkle
  • Dazzle
  • Beam
  • Heat
Dessa fyra kom i ett kit och det finns även kit med fler gloss än fyra för billig penning.

Sen slängde jag med ett läppstift från Revlon, mest bara för att märket inte finns i Sverige. Det visade sig vara ett superhärligt stift som är lite som ett färgat läppbalsam på läpparna, känns jättebra. Jag gillar det! Nyansen heter Twinkled Pink och det kommer från Super lustrous-serien.
 Svårt att swatcha sånna här skira produkter, så jag tog bilder i lite olika ljus.
 Och så en på läpparna, den blev lite suddig, men jag tror ni ser rätt bra ändå.
Jag köpte även lite grejor till naglarna, men de är så fina att de förtjänar ett eget inlägg.

6 kommentarer:

Minerva sa...

Vad är egentligen "auktoriserad" säljare? Exempelvis just Rusta och Ö&B, inte har de väl gjort sina inköp på något skumt ställe för att sedan sälja det helt öppet i sina butiker? Tror att det är rätt så hård koll från skatte- eller andra myndigheter att allt sånt där går rätt till.

Evelinas blogg sa...

Hej! Eleven kör just nu ett supererbjudande på Clarins Hydraquench, har för mig att du gillade den? Fri frakt och 20% rabatt plus 99 spänn istället för 295 kr! http://evelinasblogg.blogspot.se/2013/11/shopping.html Bara så du vet! ;)

Ninni sa...

Minerva, jag tror det är så att varje märke har en agentur i Sverige som utser vilka som ska få vara auktoriserade och som de då levererar till. Övriga butiker har köpt sina varor från andra länder, eller kanske från konkursbon och sånt. Agenturerna sätter utpriset och jag tror att de som köper från agenturerna måste hålla dessa priser, vilket ju tyvärr ger en högre prisbild. Dock kommer mycket kunskap såklart från agenturerna samt att de säkert delar ut reklam-material och marknadsför i tidningar mm och sånt och det är ju bra, men priserna blir därefter dessvärre.

Evelina, tack för tipset. Har dock förrådet fullt med olika sorters hudvård just nu så jag har lite köpstopp... hihi. Just nu håller jag på att testa Bioline.

Marie sa...

Jag handlar hejvilt på ebay, tycker att det är underbart rolig och billig shopping! Givetvis gäller det att ha ett kritiskt öga till piratkopior eller eventuellt stöldgods. Jag går dock helst loss på sådana märken som är budgetmärken utomlands, men dyra i Sverige, alternativt märken som inte alls går att få tag på i Sverige (just nu testar jag skönhetsgrejor från Korea).

Ninni sa...

Marie, jag är också galen i Koreanska skönhetsprodukter det är så himla kul! :-)

Lotta L sa...

Så kul med Cover Girl! Och tänk om Revlon funnits i Sverige! Läppstiftet ser fint ut, Ninni färg!