måndag 25 november 2013

Mascararecension - Max Factor Clump Defy

Den här mascaran fick jag i en Glossybox för ett tag sedan. Jag tror inte jag provat någon av Max Factors mascaror tidigare, men väl flera olika mascaror från systermärket Cover Girl och jag tror säkert det finns en motsvarighet i deras sortiment till denna.

Mascaran utger sig för att ge 200% mer volym samt hålla separation och definition och inte klumpa.

Här är mina åsikter: Det här är en rätt bra mascara faktiskt! Borsten är bananformad och relativt lätt att måla med, ingen specialteknik krävs. Mascaran ger bra med volym. Däremot tycker jag inte att det stämmer att den inte klumpar, den klumpar en smula, men inte så mycket. Tyvärr smular den däremot en del under dagen. Jag föredrar smulor framför kladd, men kan man komma bort även från smulor så är det ju bättre förstås.

Max Factor känns lite som ett budgetmärke och att ta 175:- för en mascara, näe då tycker jag det börjar likna high-end-märkenas priser. Hylsan innehåller hela 13 ml och jag tycker det hade varit bättre att göra en mindre förpackning till lägre pris för man ska ju byta mascara ofta, den här räcker osunt länge. En mascara från Clinique kostar i jämförelse ca 230:- och jag hade alla gånger köpt en sån hellre då även om den bara innehåller 8 ml för den hade jag ändå haft lika länge och det märket känns ju betydligt lyxigare samt att Clinique ofta har gåvor när man köper två produkter, det har jag inte sett att Max Factor har speciellt ofta. Men kanske jag skulle kunna tänka mig att köpa denna igen om den var på erbjudande för kring hundralappen. Hur tänker ni?
Ninni ger betyget: 3,5 ett lägre pris hade gett högre betyg och jag hade även önskat lite mindre smulande.

6 kommentarer:

Lotta L sa...

Jag gillar Max Factor för dom är inte vattenfasta men sitter väldigt bra ändå. Dom tåler tårar och lite regn, och i och med att dom inte är vattenfasta sätter dom sig inte på ögonlockshänget. Olja löser vattenfast, oljiga ögonlock = klet. Men jag brukar alltid köpa på extrapriser, föredrar 2000 calorie, som dessutom har ok ordinariepris, 130:-. Samma med den tonade (larvigt, färgad mascara alltså) den är också bra. Just nu har jag 2000 calorie, och jag har spetsat in mig på Kicks julkalender, den 13 är det False Lash för 88:- har jag för mig. Gillar egentligen inte stora borstar, men jag tänkte testa den.
Annars håller jag med, budgetmascaror ska inte kosta 175:-, då kan man lika gärna köpa annat.

Ninni sa...

Kanske ska testa 2000 calorie, har hört bra om den förut... ser dessutom att märket ofta finns på ebjudande på H&M och sånna ställen...

beautylana sa...

Tycker att max factor tar för mycket betalt för den, har spanat priser på den ett tag och den går aldrig ner under 149. Däremot 2000 calorie length&cirl är ett kapp. (Har en recension på bloggen) Lindex och h&m brukar ta 99 och det är bra.
Annars en lancome mascara från julkalendern är bara 149 spänn. Max factor kan dra åt skogen hihi

Ninni sa...

Ja, i det läget så väljer jag också Lancôme... tycker det är många budgetmärken som är för dyra nuförtiden. Det finns ju knappt en mascara under hundralappen.

Maria sa...

Jag tycker att den här är jättebra och har ett bra pris med tanke på hur mycket den innehåller, men samtidigt så slänger jag ALLA mina mascaror efter 3 månader så ja.... det är ju faktiskt ett moment 22 lite där. Den här varken klumpar eller smular på mig, däremot ger den inte så mycket volym utan mest längd och separation på mina fransar.

Ninni sa...

Vad bra, ja den är verkligen inte en dålig mascara.