onsdag 16 mars 2011

Blunda och peka

Hur väljer ni vilka produkter som ska användas för dagen? Jag brukar oftast välja klädsel först och sen tar jag något som passar till ur sminklådan om jag inte känner för någon naturell sminkning. Vissa säger att man inte ska matcha ögonskuggan med tröjan, men det struntar jag fullkomligt i - det är ju det som är så kul med smink - att man gör som man vill! Smink ska vara lustfyllt och jag tycker regler är tråkiga. Det enda jag tycker är no-no är när man använder helt fel färg på foundation (unga tjejer har ofta oranga ansikten) och när man slarvar så det ser jättekladdigt eller kakigt ut. För mycket puder är inte heller snyggt så man ser ut som man har mjöl i ansiktet (tyvärr lätt hänt för mig eftersom vi har konstig belysning i badrummet).
Den här dagen stack jag ner handen i lådan med ögonpennor och råkade fiska upp Gosh-pennan Alligator. Det var i söndags och jag skulle gå bara och träna och då har jag svart på mig så kände att jag ville ha lite färg. Det är absolut inte så att jag måste sminka mig när jag går och tränar, men jag kände för att kladda lite så det var bara därför.
Visst är den gröna färgen fin? Jag körde en bas med Bourjois-krämskuggan Beige electrisant. Den är lite som flytande metall och torkar helt torrt, älskar den och är ledsen att dessa skuggor utgått... ska kolla in Lumenes nya krämskuggor på tub, läste om dem hos Skimmerskuggan häromdagen, kanske kan de ersätta Bourjois-skuggorna?
Tror inte jag lade mer än två minuter på denna sminkning... ändå är jag rätt nöjd med den. Ibland går det fort!

4 kommentarer:

Carina sa...

Ser fint ut :) Gillar den gröna färgen.

Har inte använt ett puder på evigheter, kanske skulle ge mig på att testa det.

Det där med foundation tycker jag är svårt, speciellt när jag är blek som nu och dessutom har en rodnad i ansiktet. Tycker inte att någon av de foundation som jag har testat ser helt naturlig ut.

Kerstin sa...

Kanonfint! En sånhär variant kör jag också ofta på när tiden är knapp.

Och jag matchar också med tröjan :)

Ninni sa...

Tack!

Carina, foundation är en hel vetenskap. Mineralfoundation är bra för det är ofta mer förlåtande i färgerna om man lägger tunnt.

Kerstin, skönt att det inte bara är jag som matchar, hihi.

Fröken Frodig sa...

Jag gör tvärtom, väljer smink eller naglar först och sen kläder efter det :) Och visst är GOSH-pennorna bra?!