tisdag 26 april 2011

Matis och Feelunique

Varning - långt inlägg! Jag har varit på ansiktsbehandling två gånger hos Lilla Hälsobutiken (och har en behandling innestående - jippi) och jag blev väldigt förtjust i produkterna som den gulliga hudterapeuten använde, de kommer från ett franskt salongsmärke som heter Matis. Jag hade en kräm därifrån redan i tonåren som jag vann nånstans och jag älskade den krämen men köpte den inte igen, detta pga den höga prisnivån...

I vintras vann jag så ett helt ljuvligt kit från Matis hos rara Lipglossbitch, en riktig drömvinst och jag blev så glad. Förpackningen innehöll en dagkräm som jag inte öppnat ännu för jag spar den lite nu när jag kör Biotherm. Så länge förpackningen är oöppnad så håller den ju längre. Kitet innehöll också en fuktmask från serien Réponse Jeunesse. Jag kan bara säga att det var kärlek från första sniffen, jag älskar den här fuktmasken. Jag kör den när huden känns torr så den har varit en välsignelse under den kalla vintern som varit.
Jag tar lite mer än vad jag skulle gjort med en vanlig nattkräm och så låter jag den vara på över natten, jag byter alltså ut nattkrämen mot denna mask. Det står att man ska lägga på ordentligt och ta bort överskottet efter tio minuter med en bomullstuss, men hudterapeuten sa att jag lika väl kan låta den sitta över natten. Synd på så rara ärter att torka bort. Huden blir härligt mjuk och len och så doftar masken helt ljuvligt! Dryg är den också, jag har använt den massa gånger och inte ens halva har gått åt.


Jag har funderat på att kanske köpa fler produkter från Matis. Då jag gillar att jämföra priser så har jag upptäckt att detta märke finns till ca en tredjedel (det är mycket rabatt det) av de svenska priserna hos den brittiska webshoppen Feelunique. De har dessutom alltid gratis frakt. Egentligen hade jag tänkt vänta lite med en beställning för jag har massa hudvård hemma som ligger och väntar... men jag kunde inte låta bli att slänga in en beställning under påsken för just nu har de "köp två Matis-produkter och få ett necessärerbjudande". Man kan välja mellan flera olika härliga necessärerbjudanden (kolla under special offers). Dessutom beställde jag ett kit med fyra andra produkter som en av köpe-produkterna. Den andra produkten jag beställde var en ansiktsskrubb. Så nu kommer det en massa roliga grejor hem snart, totalt nio stycken Matisprodukter i olika storlekar! Jag kan knappt bärga mig!

Av någon anledning så ingick även ett litet produktkit med Murad-produkter, det stod ingenstans, men jag såg det när jag kom fram till kassan. Jag gav totalt 653:90 (enligt mitt kontoutdrag från banken) för alla dessa produkter. Hos den svenska shoppen Hudoteket räknade jag ut att samma produkter (räknade ut priset per ml) skulle kostat 1920:-. Och då hade jag inte ens räknat med Murad-produkterna som jag får på köpet. Vad tror ni Sverker skulle sagt om det? Lovar att visa när jag fått detta härliga paket!

Så ska ni köpa Matis (och andra märken också för den delen för Feelunique har massa kul, bl a Clarins och Decleor) så kolla först där. Men nu till det viktiga: Handla INTE i svensk valuta hos Feelunique, de har en växelkurs som inte alls stämmer överens med verkligheten och ni tjänar på att handla i brittiska pund - ganska mycket t o m! Kolla här vad Fröken Rosa skrev nyss om detta. Förstår inte varför de inte kan kolla växelkursen varje dag, pundet har ju gått ner rätt mycket på sistone.

8 kommentarer:

Carina sa...

Kanske skulle ta och testa den ansiktsmasken, efter att min Clarins-mask är slut. :)

Ninni sa...

Ja, den är toppen! Lovar såklart att rapportera om de andra grejorna när jag fått hem och testat dem också.

Des sa...

Apropå Matis och Feel Unique såg jag att de hade min solkräm för typ 250 spänn (istället för svenska priset 525 kr). Bra att veta!

Ninni sa...

Ja, de prisskillnaderna är ju helt otroliga! Man ska definitivt inte handla dessa märken i Sverige utan att ha kollat in Feelunique först, nu hade de ju dessutom necessärerbjudande vilket många webshoppar inte brukar ha...

Beautyville sa...

Hej Hej Ninni! Har tipsat dig om vart du kan handla Fresh Sugar lipbalm i bloggen nu. Ha en bra dag! :-)

Ninni sa...

Åh! Vad bra - tack!

Kerstin sa...

Vilket bra tips! Masken låter ju urhärlig! Jag for nog dock inte köpa något på ett tag :)

Ninni sa...

Haha, nä du har ju gjort en massa fynd nyss!