fredag 8 april 2011

Två puderfoundations från Clinique

Jag har tänkt länge att jag ska skriva ett inlägg om mina puderfoundations från Clinique, vet inte varför det inte blivit av. Jag har två stycken, en i fast form som heter Almost Powder makeup och en i "rivjärnsform" som heter Superbalanced Powder makeup.
Båda är extremt lättapplicerade och har spf 15. Jag använder en kabukiborste från Everyday Minerals till dem, men om man vill ha väldigt lätt täckning kan man använda en skunkborste eller de medföljande borstarna som hör till (de tycker jag dock inte är bra). För ett väldigt täckande resultat kan man använda en svamp. Båda produkterna är matta och det gillar jag, jag är lite emot skimrande produkter som ska användas i hela ansiktet för jag tycker det ofta ser flottigt ut, bättre då att komplettera med en highlighter där man vill ha skimmer. Båda sitter väldigt bra och jämnar ut hudtonen.
Vilken av dessa tycker jag är bäst då? Nej, jag kan inte välja mellan dem för de är precis lika bra och båda får högsta betyg av mig, jag alternerar mellan dem. Superbalanced Powder makeup kan möjligen bli lite ohygienisk i längden då det är något svårt att torka av rivjärnet, men det kan man ju även tycka om Almost powders kaka. Rivjärnet innehåller dock mer produkt - 18 gram mot Almost Powder makeup som bara innehåller hälften så mycket, dvs 9gr. Å andra sidan så är Superbalanced något klumpigare om man vill ha den i handväskan.

Vad kostar de då?
Almost powder kostar 270:- och Superbalanced powder kostar 370:-, båda priserna hämtade från Kicks hemsida. Ganska dyra alltså, men väldigt bra. Passar man dessutom på att köpa dem på resan eller när de svenska butikerna har gåvo-necessär-erbjudanden så tycker jag helt klart att de är överkomliga. Jag funderar på att köpa någon av dessa i en lite mörkare nyans för sommaren, dock är ofta puderprodukter rätt så förlåtande i nyansen och ihop med ett solpuder så kan de nog funka ändå så det är bara en fundering. Får se om det kommer något gåvoerbjudande framöver som jag inte kan motstå. :-)

3 kommentarer:

Molly sa...

Roligt att läsa om dessa! Vilken tycker du håller huden mattast?

Kerstin sa...

Vad kul att läsa vad du tycker om dem! De är ju verkligen kanon, bägge två!

Ninni sa...

Molly; jag tycker båda är precis lika matta.
Kerstin; ja visst är de toppen!