tisdag 8 november 2011

Tillbaka!

Hej allesammans! Har ni haft ett skönt höstlov? Det har jag haft. Jag har varit och hälsat på föräldrarna tillsammans med mina barn. Mina föräldrar bor några mil utanför Stockholm och mitt jobb har sitt huvudkontor i hufvudstaden vilket gör att det passar fint att åka upp när barnen har lov. De får tillbringa tid hos mormor och morfar och jag får träffa både släkten och mina kollegor däruppe. Hann dessutom ta en middag med en väninna vilket var en bonus.Annars har vi haft fullt upp. 
Vi var bl a på Nordiska museet, detta härliga pampiga hus som ligger precis vid Djurgårdsbron. Har ni inte varit där så tycker jag ni ska avlägga ett besök. Det fanns mycket jag gillade. Det allra roligaste var nog 60-70-talsavdelningarna och tidnings/bokrummet som finns i museets källare. Titta bara på detta härliga gamla nummer av tidningen Femina från 60-talet (glömde tyvärr titta på årtalet).
Oerhört lyxigt att få bläddra i så gamla tidningar. Här har vi en annons för Max Factors Watercolor Pastels, dåtidens läppstift.  Nästa gång jag besöker museet så tänker jag lägga mycket mer tid bland tidningarna. Nu upptäckte jag avdelningen precis när vi skulle åka hem och vi var alla rätt så trötta vid det laget.
I en monter hittade jag de här gamla godbitarna - trekantstetra som innehöll mjölk och den gamla hederliga Raketosten.

6 kommentarer:

Åsa sa...

Välkommen hem igen!

Carina (TotalBeauty) sa...

Ja, vi hade en underbart höstlov i Atlanta :) Passade på att ta en bloggpaus när jag var där, men nu blir det snart full rulle igen på bloggen.


Hihi raketosten ja den minns jag, var mycket populär när jag var liten.

Honi sa...

Välkommen hem kära vän :) Tidningarna ser jättespännande ut, älskar att kika bakåt historiskt sätt men detta är ju dessutom ännu roligare!

Kerstin sa...

Det låter som ett skönt lov! Jag har saknat dig i bloggosfären :)

Madde sa...

Välkommen tillbaka =)

Ninni sa...

Tack alla! Nu blir jag ju extra bloggmotiverad när ni är så gulliga!