måndag 15 april 2013

Kiehl's - Midnight Recovery Concentrate

Den här fina lilla flaskan har bott i mitt badrum ett tag. Det är ett nattserum från Kiehl's som heter Midnight Recovery Concentrate. Jag har alltså använt det under min nattkräm (vilket påminner mig om att jag måste göra ett inlägg om mina nattrutiner snart såsom jag lovat). Jag kommer inte att recensera det här serumet utan bara skriva lite om det. Anledningen är att det doftar rätt så starkt av lavendel och ni vet säkert redan att jag inte gillar lavendeldoft. Det skulle tyvärr ta ned betyget och känns partiskt. På sistone har jag stött på väldigt många produkter med just den doften och för mig påverkar doften mitt omdöme väldigt mycket.

Trots doften bestämde jag mig för att verkligen ge det här serumet en chans. Ögonkrämen i samma serie fick snabbt flytta hem till en vän för det doftade för starkt. Men eftersom jag använder nattkräm ovan på detta som neutraliserar doften en smula så har jag gett det här serumet en rejäl chans och jag har använt det i ca två månader. Det känns nämligen väldigt välgörande för huden. Det är inte något fett serum, eller jo, det innehåller oljor, men de sjunker in väldigt snabbt och lämnar inte någon fet yta. Något säger mig att min hud har mått bra av det här för jag har inte fått en enda finne under användningen och min hud har sett riktigt bra ut hela tiden, däremot har jag varit lite torr på kinderna, men det rådde en kraftigare nattkräm bot på. Det har ju varit rätt kallt under perioden, vilket gör huden torrare.

Såhär beskrivs innehållet:
Midnight Recovery Concentrate – Ett 100% naturligt koncentrat med näring för huden. Squalane, nattljusblomma och åtta olika essentiella oljor återställer huden under natten. På morgonen vaknar du med en fräsch, utvilad hud med strålande lyster. Passar alla hudtyper.
Kiehl's Midnight Recovery Concentrate kommer i en praktisk pipettflaska om 30 ml, jag tycker flaskan är urfin, som på ett gammaldags apotek, och den känns hygienisk. Man behöver 2-3 droppar ungefär så det räcker länge. Ni finner Kiehl's produkter på utvalda Åhléns-varuhus (bl a på Åhléns City i Göteborg) och en sån här förpackning kostar 360:-. Gillar ni lavendel så tycker jag ni ska prova!

Inga kommentarer: