onsdag 24 april 2013

Tio tomma - P50P etapp 5, den sista!

Jag är i mål! Äntligen! Den 23 februari påbörjade jag mitt projekt P50P och nu har jag gjort av med mina 50 produkter. Det tog alltså ganska precis två månader, jag blev klar i förrgår. Vad har varit bra och vad har varit dåligt då?

Dåligt:
-Det är svårt att låta bli att shoppa när man ser härliga erbjudanden. Speciellt när man vet att vissa kanske inte återkommer. T ex limited edition-produkter och prenumerationserbjudanden. Ibland har det verkligen kliat i klickfingret eller i plånboken. Jag har undvikit att gå in i butiker som säljer skönhetsprodukter, men surfa runt i webshoppar har jag inte kunnat låta bli.
-Kanske är det inte så bra för huden att testa så många produkter under kort tid. Jag har tålig hud, men personer med mer känslig hud kanske får finnar? Jag har ju prioriterat att använda en massa prover som jag hade liggande för att projektet skulle gå lite fortare. Hade jag bara använt fullstora produkter så hade jag kunnat hålla på till jul.
-Jag har prioriterat att använda mindre förpackningar framför att använda de fullstora jag redan påbörjat så de blev stående längre (hör iofs ihop med ovan punkt). 

Bra:
-Jag har sparat en del pengar på att inte shoppa i onödan, för handen på hjärtat så behöver jag ju ingenting. 
-Jag har fått testa en massa nya produkter som annars kanske hade legat härhemma och skräpat ännu längre = prover.
-Jag har fått plats i mitt förråd. Fast inte så mycket eftersom rätt så få fullstora produkter gått åt.
-Jag har blivit av med många slattar.
-Bra för miljön att inte shoppa hela tiden.

Förutom projektet så har jag gett bort en hel del produkter som jag inte använde, sålt en del. Jag har även bytt bort lite grejor i Facebook-gruppen Makeupoholics United. Jag kommer säkert att göra något sånt här projekt igen, men då kommer jag nog inte ha 50 produkter utan kanske 20-30 istället. Jag kommer även att tänka efter lite mer innan jag handlar och inte köpa på mig riktigt så många onödiga produkter som jag tidigare gjort. Under projektets gång har jag lagt en order och det var på en massa prover från Escentual. 

Jag hade ett lite uppdämt behov nu kan man säga. När jag var uppe i dessa 50 produkter häromdagen, så beställde jag lite grejor från Escentual (bl a Caudalie och Avene där jag hade koder från provkiten) och även från iHerb då familjen klagade på att favorit-handtvålen från Method nästan är slut härhemma. Jag har även lagt en liten order hos Feelunique då fick fem pund att handla för när jag fyllde år från dem. 

Men nog tjôtat - här kommer de sista tio produkterna:
 41. LR Racine cream shower. Krämig fyllig vit duschkräm med mild doft. Känns vårdande och riktigt skön, något svår att skölja bort bara.

42. Kiehls Ultimate Strength Hand salve, suverän handkräm som gjort susen för mina och sambons nävar under vintern. Den liknar väldigt mycket Helosansalva både i konsistens och doft - undrar om det är samma innehåll?

43. Clarins Hydra Quench Cream, mycket skön och väldoftande ansiktskräm som jag använt dagtid.

44. Clinique Liquid facial soap mild, en riktig klassiker. Den funkar i alla lägen om man inte har väldigt torr hud förstås för då bör man undvika löddrande rengöringar som den här. Tar bort smink utmärkt. Kanske lite tråkig i längden då den är oparfymerad.
 45. L'Occitane, Verbena shower gel. Citronig och skön duschgel, trevlig att använda. Inte min stora favorit bland citronduschkrämer (det är Weledas variant), men helt ok! L'Occitane gör bra grejor, det går inte att komma ifrån.

46. Morroccanoil hårolja light, fick denna i en av Glossyboxarna. Den är helt ok även om den inte blev någon favorit. Märker faktiskt ingen större skillnad på denna och originalet, rätt trevlig doft. Lämnade inga bestående intryck.

47. BM Beauty, Beautiful lashes mascara. Även denna kom i en av Glossyboxarna. Den var alldeles för torr redan från start så jag använde den bara ett par gånger innan den förpassades till tio-tomma-lådan. Hade jag betalt fullpris för denna så hade jag reklamerat den.

48. Simply lipbalm, lite mintdoftande trevligt läppcerat. Inte dumt alls.

49. Line'n grow ögonfransserum. Gjorde inte ett dyft för mina fransar och sved i ögonen. Kan inte förmå mig att använda det mer så det fick gå i soporna nu.Trist på en dyr produkt som kostar nästan 800:-. Någon som testat detta och gillar?
Fem kuvertprover får representera den sista och femtionde produkten:

-Joico K-Pak Revitaluxe, hårinpackning. Rätt så trevlig och krämig, räckte till två användningar. Doftar gott och gör håret mjukt. Har dock en massa hårinpackningar hemma just nu så kommer inte att köpa fullstor förpackning just nu iaf.

-Nuxe Reve de Miel ansiktstvätt, den här är riktigt trevlig! Jag har även en lite tub av denna som jag med nöje ska använda. Doften är lite åt honungshållet (Miel betyder honung vad jag förstår) och jag brukar inte gilla det så mycket, men den här är mysig faktiskt! Kanske blir det denna jag köper i fullstorlek för min Nuxe-kod som jag fick från Escentual när jag köpte ett provkit från märket? Synd bara att jag har så många andra ansiktstvättar hemma just nu.

-Karin Herzog, Mild scrub. Lite mesig och försiktig ansiktspeeling, doftfri. Lämnade inget större intryck och är dyr så det blir inget köp av denna.

-Nimue, moisturiser plus. Provet räckte till tre användningar och jag har använt den som nattkräm. Den är rätt så fet och doftfri. Tror den passar en känslig och torr hud pga det.

-Aquolina Creme caramel body milk. Medelfet kroppskräm som doftar bränt. Gillar inte doften så kommer inte att köpa.

6 kommentarer:

Åsa sa...

Härligt! Bra jobbat!

Evelinas blogg sa...

BRA JOBBAT! Säg till nästa gång du kör så hänger jag på!

Ninni sa...

Jajamänsan! :-)

Nina sa...

Jag säger som de andra ovan, riktigt bra jobbat. Det har varit kul att läsa om de produkterna du använt och vad du tyckt om dem.

Ninni sa...

Vad bra att du tycker det. Lovar att det kommer massa mer produkter framöver, har nästan tio tomma till nu faktiskt, tro't eller ej. :-)

beautylana sa...

GRATTIS! Jag kommer ut snart med mina sista tomma flaskor!