söndag 20 oktober 2013

Ny palett från Pixi

Som om jag inte hade nog många skuggpaletter va? Kan faktiskt inte påstå på något vis att jag behövde ytterligare en palett. Denna var ett rent impulsköp. Så kan det gå. Men nu är den här och jag tänkte visa den för er.
Mycket användbara färger har den, kan tänka mig att använda alla färger utom en tror jag. Den jag inte tror att jag passar i är den i orange färg på tredje raden uppifrån på bilden ovan.
Första intrycket är att skuggorna är mjuka och pigmentrika, är bra koordinerade färgmässigt samt att det är bra att de skickat med en dubbeländad pensel istället för oanvändbar skumgummidutt. Andra intrycket är att paletten känns något plastig och att två av skuggorna har glitterkorn och sånna brukar aldrig bli fina i realiteten för de bara trillar ned i ansiktet, skimmer är bättre.
Fånigt att märka paletten med 12 månader, det beror ju helt på hur man använder den. Om man kör rena penslar och inte använder puderskuggorna så ofta så håller de betydligt längre.
Vad tycker ni? Blev ni sugna på denna? I så fall kan ni köpa er ett exempar hos Feelunique för £24, dvs ca 265:-. Pixi finns även hos Asos, fast de har inte just denna hemma ser jag. Men väl en del annat kul från märket. Kan tipsa om att läppkritorna är underbara, doftar gott och är ljuvligt sköna på läpparna.

Jag var och besökte Pixi/POP-butiken som ligger i London i vintras och blev väldigt förtjust. Mycket söt liten affär som ligger bakom varuhuset Liberty precis vid Carnaby Street. Missa inte den om ni åker till London. Det är två svenska systrar som ligger bakom båda märkena Sara och Petra Strand heter de.

8 kommentarer:

Lotta L sa...

Vilken fin palett! Väldigt fina användbara färger allihop! Och jag tror visst du kan ha den oranga färgen! Du blir säkert hur snygg som helst i den!
Sååå frestande att köpa den! Det är ju inte ofta som man gillar alla färgerna när det är så många.

Ninni sa...

Ja, det var nog nyanserna som fick mig att köpa...

Kajalpennan sa...

Åh! Jag hade helt glömt bort att pixi/pop existerade. Jag använde dem flitigt för säg 5-7 år sedan. Gillade dem, undra varför jag slutade...?

Minerva sa...

Snygga! Håller verkligen med om det där med hållbarhet, ALL smink som ser bra ut och luktar bra och inte har fått konstig konsistens är det inget fel på!Förresten, armbandet som jag köpte av dig är ju så snyggt! Du hade verkligen fått till bilden bra! Tack för ett bra köp!

Ninni sa...

Kajalpennan, ja POP fanns ju på Åhlens ett tag.
Minerva, vad roligt att du är nöjd! : )

Maria sa...

Nej vad roligt, just den här paletten har jag kollat på i några veckor nu, kan man få be om lite swatchy swatchy kanske?

Ninni sa...

Maria, det borde jag kunna ordna!
:-)

Lackert sa...

Många fina nyanser