lördag 21 juni 2014

BB- och CC-krämer utlåtande del 4

Igår körde jag sista delen i min lilla parfymserie och idag är det sista delen i min BB- och CC-krämserie. Så passande. Här finner ni:
Idag är det dags för de nya krämer jag fått tag i. Dessa tre hade jag inte när jag började skriva om BB- och CC-krämerna. Övriga krämer har jag lagt ihop i inlägg med liknande krämer, men dessa tre är inte så lika. 
Idag ska jag visa er en kräm från Hanskin, en från Urban Decay och en från The Body Shop.
Vi börjar med Hanskin-krämen. Detta är den andra BB-krämen från detta märke som jag provar, den första hittar ni i del 1 av serien och den heter Bio Origin Wrinkle Talk. Den här heter Bio Origin Royal Ampoule.
 Båda krämerna från Hanskin har föredömligt högt solskydd. Men denna gillar jag bättre än den föregående. Nyansen är bättre för mig, mindre kall än den föregående, vilket gör att den inte blir lika grå i tonen. Dock är detta helt klart en vinterkräm för mig, ni ser nedan hur ljus den är på min hand som ju har fått lite sol på sig. En annan sak som jag gillar bättre med denna är att den är tunn i konsistensen och väldigt lätt att tona ut, den känns inte lika solkrämsaktig som den förra.
 Hanskins produkter finner ni på eBay där sortimentet kan variera, jag fick min lilla flaska i en Memebox.
Vidare till nästa kräm. Denna heter Naked Skin och kommer från Urban Decay. Denna gillar jag också, den har helt ok solskydd (spf20) och känns som en färgad dagkräm. Doften är lite bränd faktiskt, men efter två minuter känner jag inget av den.
Naked Skin passar mig alldeles utmärkt i nyansen just nu, inte bara på handen som ni ser nedan utan även i ansiktet. Kanske att jag hade föredragit en lite mer pudrig yta, men det går ju att åtgärda med ett vanligt puder.
Jag köpte min lilla tub (15 ml) på Sephora i NY, men den finns faktiskt också på Feelunique för drygt en hundring så den är helt klart överkomlig.
Nu till sista krämen i mitt test, den fick jag av en supergullig bloggerska som är med på The Body Shops presslista. Detta är en lite speciell BB-kräm för den lämpar sig för de som har problem med akne. Den innehåller tea tree-olja, det känns på doften men stör inte mig. Nyansen är på tok för mörk för mig, jag trodde att den kanske skulle passa mig när jag fått ordentligt med färg, men jag tror nog inte jag blir så brun i sommar för jag försöker ju skydda mig så gott det går med krämer, skugga och hatt. Men eftersom jag var nyfiken på den så smorde jag in mig med den när jag ändå bara skulle vara hemma. Resultatet blev ju ompa-lompa som ni förstår, kunde inte låta bli att skratta när jag tittade mig i spegeln. Men konsistensen är mycket bra, den täcker lite lagom och man känner att den är bra för fet hy för den ger en torr känsla och täpper inte porerna för fem öre. Dock hade jag önskat att The Body Shop hade adderat solskydd i sina BB-krämer för varken denna eller den andra som jag testade (se del 2) hade något. Känns faktiskt rätt omodernt.
Här är mina topp fyra-favoriter i testet:

  • L'Oreal Nude Magique BB cream 
  • It's Skin Prestige Créme D'Escargot
  • Hanskin Bio Origin Royal Ampoule
  • Urban Decay Naked Skin

Är ni sugna på att testa någon av de krämer jag visat er? Var det en bra idé att göra ett test?

3 kommentarer:

Lotta L sa...

Väldigt bra ide' med test! Har varit mycket roligt och intressant att läsa, både BB testet och parfymtestet! Den enda jag provat av cremerna är Garnier, jag har light och den är lagom för mig på sommaren, färgmässigt då. Men då vill jag ha högre spf. Blir nyfiken på Body Shop Tee Tree, kanske ett alternativ till vintern? Jag är även som jag skrev innan väldigt nyfiken på Vichys nya solkräm/BB med spf 50.

Ninni sa...

Den tycker jag också låter intressant, otroligt hög spf!

Kerstin sa...

Tack för kul läsning!

UDs variant är jag himla nyfiken på, den låter bra.