måndag 27 juni 2016

Yves Rocher - Neo Smoky Mascara

Jag kände för att ta fram en ny mascara ur mitt gedigna förråd. Denna gången föll valet på Yves Rochermascaran Neo Smoky. 
Såhär beskrivs mascaran på Yves Rochers hemsida:
Upptäck en mascara som är svartare än svart. Den unika 2-i-1-borsten ger väldefinierade, dramatiska fransar och med applikatorn på toppen ramar du enkelt in blicken för en perfekt sotad look. Den unika formulan är berikad med vegetabiliskt kol, som ger en svartare färg än våra traditionella pigment.

1. Använd borstspetsen för att applicera produkten längs franskanterna och sudda fram önskat resultat med en pensel eller skumgummiapplikator. Önskas en mer dramatisk look appliceras formulan över hela ögonlocket upp till globlinjen.
2. Måla fransarna med mascaraborsten i zickzack rörelser och vinkla borsten lite för att bättre komma åt fransarna längst in.

Vad tycker jag då? 
Någon försökte vara fiffig, men jag fattar inte hur de tänkte här. Hur sjutton ska man komma åt fransarna i de inre ögonvrårna? De skriver att man ska vinkla borsten  hur sjutton då? Det är faktiskt helt omöjligt med den där långa tippen. Dessutom går det inte att måla varken eyeliner eller använda denna som ögonskugga för det blir bara en massa kladd. Konstruktionen är hopplös. Jag funderar på om jag kan klippa av den där kladdiga toppen och således bygga om denna till en vanliga mascara.
Toppen är platt och väldigt kladdig... Nope detta är inte en mascara jag skulle köpa igen. Jag minns inte om jag fick denna i ett pressutskick eller om jag köpte den själv när de hade något erbjudande. Men mitt omdöme är detsamma.
Yves Rocher Neo Smoky Mascara kostar normalt 140:- men är just nu nedsatt till 104:-. Jag skulle lägga pengarna på en annan mascara om jag var ni. Sorry Yves Rocher, ni kan bättre.

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Tack för varningen!

Ninni sa...

Varsågod, har klippt av toppen efter att inlägget skrevs. Funkar bättre nu, men är tyvärr inte min favoritmascara ändå.