lördag 4 februari 2017

Tarte - Shape Tape Concealer

Jag har blivit lite Tarte-frälst på sistone. Den stora fina paletten jag köpte i NY används mest flitigt av alla mina paletter. När jag var på Macy's så glömde jag ju i brådskan (hade en timme ju...) att köpa Shape Tape-concealern som jag spanat på. Därför blev jag så himla glad när Tartes officiella webshop hade fri frakt häromveckan. I vanliga fall tror jag att frakten är rätt dyr där och när man då betalar dyr frakt så känns det ju fånigt att bara köpa en sak och om man köper fler saker så riskerar man moms och avgifter - ja ni ser! Men nuså!
Häromdagen kom det en stor låda, ja det hade fått plats massor av produkter i den. Varför man inte skickar en concealer i en bubbelplastpåse istället är för mig en gåta.  Men jag slapp avgifter för den kostade kring 250:-.

Alla nyanser fanns inte i lager så jag fick chansa lite, men det gick bra. Jag valde nyansen Light Medium Honey och den funkar fint.
Jag har nu fyra olika concealers med applikator och jag ville jämföra nyanserna lite. Det skilde inte mycket, inte på bild och inte i verkligheten. Från vänstger:

  • Tarte, Tape Shape Concealer i Light Medium Honey
  • Bare Minerals, Bareskin i  Light
  • Bobbi Brown, Intensive Skin Serum Concealer i Warm Ivory
  • Maybelline Fit Me concealer i nr 15 Fair


Jag drog ut alla likadant och ni ser att Shape Tape är den mest täckande concealern.

Till vänster på dessa bilder har jag applicerat Shape Tape och inget annat smink alls. I verkligheten är skillnaden större, den täcker verkligen bra. Usch vad jag ser glåmig ut utan smink... den lilla solbrännan jag fick i Mexiko är borta redan.
 

Applikatorn på Shape Tape är jättestor. Överst på bilden ovan ser ni Maybelline Fit Me-applikatorn och under är Shape Tape.
Överst på denna bilden ser ni applikatorn till Cliniques Beyond Perfecting Foundation + Concealer som alltså är en foundation med hög täckning som även kan dubbla som concealer. Den nedre är Shape Tape så de är alltså lika stora.

Den dagen när jag tog dessa bilder så lade jag först Shape Tape-concealern och sen lade jag Clinique-foundationen över. Resultatet blev nästan som om jag hade photoshoppat mig själv. Det såg nästan lite overkligt ut. Slutsats - vill ni ha en flytande concealer som verkligen täcker mörka ringar under ögonen så är denna ett bra val. Dock är den ju ganska dyr och lite bökig att få tag i om man inte kan tänka sig att betala ordentligt.

3 kommentarer:

Emma P sa...

Den låter jättebra! Ska nog slå till när de har gratis frakt:) håller den bra under ögonen tycker du? Har ofta problem med att concealer som är krämig och täckande lägger sig i veck.

Ninni sa...

Den håller som de flesta, men täckningen är grejen här. Tror man får fixera med puder om man inte har torr hud i de allra flesta fall.

Kerstin sa...

ojoj, låter farligt att de skickar hit. Jag är ofta sugen på lite paletter från dem...