fredag 11 oktober 2013

Nagelfolie - första försöket

Minns ni att jag skrev häromdagen om att jag skaffat lite nagelfolie som jag tänkte experimentera med? Jag hade dock fått tag i ett lim som var för torrt och för tjockt för att funka bra så mitt provförsök gick åt skogen. Därför googlade jag på bra lim och köpte mig en flaska "Best Glue Ever" som tydligen ska vara outstanding, se nedan. Och jösses vilken skillnad det gjorde! Nu blev det bra mycket enklare. Det jag måste jobba på nu är att få resultatet mindre randigt.

Såhär gjorde jag:
1. Grundade med nagelstärkare och ett lager lack i liknande färg som folien. Man kan även köra en helt avvikande färg för spännande resultat. Ska testa med svart lack nån gång.

2. Penslade på ett tunt lager av Best Glue ever. Hade inte en så bra pensel så jag tror att limmet blev lite randigt.

3. Lät limmet torka så pass att det blev genomskinligt (det är vitt när man penslar på det).

3. Applicerade nagelfolien. Man klipper nagel-stora eller lite större bitar och lägger den fina sidan uppåt, då fastnar själva folien på nageln och skyddsplasten blir kvar så att man lyfter bort den. Det är sådär tunt som bladguld.

4. För att få bättre hållbarhet är det bäst att lägga ett lager överlack (obs - ej snabbtorkande för det ska tydligen förstöra folien).

Dock gör även vanligt överlack att folien skrynklar och spricker en del. Hade hoppats slippa det för jag vill helst ha spegelblankt resultat. Jag har googlat på nail foil sealer, men det verkar inte finnas någon bra lösning på det problemet. Man kan naturligtvis skippa överlacket, men då blir hållbarheten inte bra alls. Nagelfolien håller inte så bra även med överlack och passar egentligen bäst till en endags-manikyr eller till fest. Jag blev dock så fast i detta att jag beställt 20 rullar folie till i olika färger. Jag har även beställt tomma nagellacksflaskor att ha lim i för flaskan ni ser nedan har ingen pensel då den egentligen inte är avsedd för bara naglar utan för scrapbooking och allt annat möjligt som behöver limmas. Jag använde en gammal vattenfärg-pensel från barnen denna gången.

Jag ska visa er resultatet innan överlack nästa gång så att ni ser hur blankt det blir, det blir verkligen urläckert! Ska definitivt köra på sånt här när jag ut på galej för det kan verkligen bli hur läckert som helst och tänk er spegelblanka tånaglar i sommarsandaletter! Wow!
Om ni är sugna på att prova nagelfolie så kommer jag att lägga upp lite grejor här i bloggen snart. Eftersom jag köpte hela 20 rullar folie så tänkte jag sälja de jag inte vill ha, en del mönster passar inte mig och det är även rätt mycket folie i varje rulle. Flaskan med lim är även så stor att den skulle räcka hela livet för mig, det är hela 59 ml i den. Max en droppe behöver man till alla tio naglar, ju tunnare lager lim desto bättre. Jag beställde rätt många tomma nagellacksflaskor och kan även där sälja både tomma flaskor och även fylla med lim om ni är sugna. Limmet är nämligen rätt så dyrt, så det är dumt att alla ska behöva köpa en hel flaska. Bättre att dela. Tomma nagellacksflaskor vet jag inte ens om man kan köpa här i Sverige, de kan man ju ha att franka egna lack i.

3 kommentarer:

Emma P sa...

Jättefint! Har aldrig testat nagelfolie men vette tusan om jag har tålamod för det...

Ninni sa...

Men det går fort!

Sanna sa...

Vet att det har gått ett år. Men vart beställde du limmet och skulle det gå att köpa av dig?