söndag 15 maj 2011

Visage - ny tidning om skönhet

Förutom Daisy Beauty finns det nu en till ny svensk tidning om skönhet. Jag tog en prenumeration på tre nummer bara för att testa och såhär tycker jag efter att ha läst det första numret:

Fördelar:
-Väldigt lite reklam, men det lär väl ändra sig eller så lägger de ned tidningen pga olönsamhet, annonser är pengar. De första uppslagen är reklam, men längre in i tidningen är det inte så mycket sånt.
-Ganska mycket produkt-läsning. De har bl a ett uppslag där de testar sju stycken produktnyheter, fem tjejer i olika åldrar har testat samma sju produkter. Mycket bra läsning!
-De har också ett stort reportage om vilka krämer som passar kvinnor i olika åldrar, sånt gillas, tyvärr verkar de vara sponsrade av Clarins i det här reportaget för märket är representerat i varje ålderskategori, sånt lyser igenom. Hade det inte varit på det viset så hade jag gillat det skarpt. Har inget emot Clarins, men vill att journalistiken ska vara osponsrad.
-Gillar reportaget om hur man "fixar stilen" och vilka produkter som kan användas.
-Intervjun med Carola osminkad var faktiskt rätt kul läsning tyckte jag, jag är i vanliga fall inte alls förtjust i henne (tycker hon är ganska fjompig), men hon sa rätt bra saker här för en gångs skull. Kan vi få se Charlotte Perelli nästa gång kanske? Hon vågar ta ut svängarna med sminket.

Nackdelar:
-Tidningen innehåller tyvärr ganska många sidor om skönhetsingrepp, det handlar här om bröstoperationer och fillers (botox och sånt). Jag avskyr att läsa om sånt. Dessutom står det att i nästa nummer kommer det att handla om fettsugningar.
-Varför kan inte vi skönhetsjunkies få ha en enda tidning utan trista modereportage???  Hela 12 sidor tas upp av trista dyra klänningar (inte en enda under 1200:-) och bikinis... Så många skönhetssidor finns det minsann inte i modetidningarna. Nä bort med modet ur tidningen. Mode finns väl inte i tekniktidningar - eller?
-Det var inte mycket som jag inte redan visste, att följa skönhetsbloggar ger mycket mer information än denna tidning. Nä, de får nog visa framfötterna lite mer och vara lite mer på hugget här.
-Priset, jag tycker 59:- per lösnummer är för dyrt! 39:- hade varit mer motiverat.

Det jag saknar i både Daisy Beauty och Visage är tips om utländska webshoppar. Som ni säkert vet så är jag väldigt irriterad på de priser vi får betala här i Sverige för skönhetsprodukter. Den moms vi har motiverar inte på långa vägar de prisskillnader som råder mellan t ex Sverige's och USA's priser på skönhetsprodukter. Vågar inte svenska tidningar skriva om sånt för att förstöra sin relation till de svenska agenturerna eller vad handlar det om? Vem tar våra pengar?

Jag tänker inte betygssätta tidningen, jag vill nog läsa några fler nummer först, men jag tycker än så länge att de kan bättre. Har ni läst denna tidning och vad tyckte ni i så fall?

7 kommentarer:

Kerstin sa...

Intressant läsning! Jag tror att jag skippar Visage, om jag ändå inte blir allt för nyfiken ngn dag.

Det du skriver om priserna är rysligt sant! Sverige är helt enkelt för dyrt!

Madde sa...

Har oxå läst tidningen Visage och är inte så jätteimponerad faktiskt, vet inte varför. Den innehåller bra produktpresentationer och tips men i övrigt så ogillar jag skarpt repotage om bröstförstoring, botox etc....vad håller vi på att bygga upp för samhälle egentligen. Där allt handlar om utseende, silikon bröst och rynkfria ansikten, eller? Blir grymt irriterad på såna repotage. Håller med dig fullt ut om priserna på produkter här i Sverige, har fyndat så mycket på utländska sidor =) och tycker Sverige borde skippa momsen och en massa annat fjant. Men det är väl ingen tidning som vill ta upp sådant då de är sponsrade ut i fingerspetsarna.

Ninni sa...

Kerstin, du kan ju alltid tjuvbläddra lite i tidningen i nån butik.
Madde, precis så tycker jag också. Att försköna sig med lite läppstift är en sak, men detta med kirurgi har gått för långt. Nu ska alla se likadana ut med anknäbbs-munnar och stora bröst. Usch, jag vill inte läsa om eländet! Jag är inte emot att fixa något man haft jättestora komplex för, men gillar inte att alla ska vara stöpta i samma form för att vara vackra.

Darling sa...

Skippa skönhetsmomsen och fynda på utländska sidor istället = skitbra tips på nästa artikel !! :)

Ninni sa...

Darling, man kan hoppas att någon journalist läste din kommentar! :-)

LipGloss Bitch sa...

Visage är ju ändå öppna med att de vill fylla en lucka på tidningsmarknaden, att de är inriktade på skönhetsingrepp är liksom syftet. Sen kan man såklart tycka det är hur illa som helst, men att se det som en av tidnigens nackdelar är ju som att kritisera VR för att de riktar sig till tonåringar :)
Jag har inte bläddrat i den själv än, men är klart nyfiken.
Och håller med dig, NÄR ska en tidning våga vara renodlat beauty?

Ninni sa...

Sant, de har inte stuckit under stol med det, men jag gillar det ändå inte... en smaksak antar jag.