måndag 14 oktober 2013

Gissa verktyget!

Fiffiga verktyg är ju bra att ha! En sån här visste jag inte ens fanns. Jag har inte hunnit prova om den är bra ännu, men det ska jag definitivt göra! Någon som vet vad det är för något?
Jo, det är en lösfrans-pincett. Man använder den vid applicering av lösögonfransar. Jag använder inte lösfrallor så ofta, men tänkte kanske ändra på det och köra lite sånt till fest ibland. Jag har bl a beställt ett par lösfransar med fjädrar så kanske att jag har dem på mig på jobbets julfest. Jag tycker annars att det är jättesvårt att pilla med sånt, men kanske har jag funnit lösningen. Undrar hur den funkar med småfransar, dvs sånna med bara några strån som man kan fyll ut sina egna fransar med. Måste fixa något bra lim också, lim-märket Duo ska vara bäst har jag hört.

Det där med lösfransar har blivit allt mer vanligt, jag ser massa unga tjejer på stan som använder dem till vardags (gärna i kombination med alltför mörk-orange och tjockt applicerad foundation). En del har dem t o m på sig när de tränar, men herregud, känns inte det lite överdrivet? Var och en får naturligtvis göra som de vill, men inte sminkar jag upp mig till tänderna för att gå på gymmet... Och hur ska man då sminka sig när det är fest? Jag gillar nog lite mer kontrasten mellan vardag och fest även om jag kanske är mer sminkad än de flesta tjejer till vardags jag också.

5 kommentarer:

Bam sa...

Hah, vad fiffig! Borde testa en sådan :)

Jag har också lösögonfransar ibland, älskar det! Ibland har jag ett par "hyfsat naturliga" på vardagar också - jag tycker ju att det är så kul.

Oftast tränar jag inte med smink (och lösfrallor) men det har hänt, direkt efter jobb eller liknande. Då får det bli som det blir :)

Lotta L sa...

Jag har aldrig testat lösfransar, men det kunde ju vara kul!
Jag brukar också skilja på vardag och fest när jag sminkar mig, men jag kan mycket väl sminka rätt mycket till vardags också. Om jag är på det humöret. Oftast hinner/orkar jag inte på morgonen, kajal och mascara bara, men jag älskar läppstift och har ofta rött eller annat färgglatt. Så jag ser rätt sminkad ut ändå!

Ninni sa...

Bam, lovar rapportera hur den funkar sen
Lotta, läppstift gör ju susen! Jag kladdar dock på nytt läppgunk hela tiden och gnor alltid läpparna mot varandra, vilket skulle göra att jag såg ut som en clown på tio minuter i rött stift... Men på andra är det urfint.

Kerstin sa...

Spännande! Om du tycker den är bra vill jag också ha en :)

Ninni sa...

Jag lovar tipsa sen och även om var ni kan köpa den.