måndag 3 mars 2014

Det där med ordning och reda...

Jag skulle verkligen vilja vara en sån där person som har allt i garderoben i färgordning och alla skor på rad. Jag är inte slarvig, men heller inte pedant utan nånstans däremellan. Jag får spelet ibland härhemma när det blir för rörigt och röjer upp allt vad jag kan, det är rätt jobbigt att bo trångt. Vi är fyra personer på 109 kvadratmeter plus ett litet underdimensionerat källarförråd.  De skåp vi har är inte sådär moderna som man ser på IKEA-reklamen dessvärre. Jag tycker jag rensar mest hela tiden. Jag säljer, ger bort urvuxna barnkläder till andras barn, jag slänger och ger även till välgörande. Ändå växer prylbeståndet hela tiden. 
Jag har lite väl mycket bijouterier och jag har en låda för dessa i en byrå där jag även förvarar nagellack och lite annat. Såhär rörig var min smyckeslåda nu. Usch! Jag hittade inte nånting och dessutom har smyckena en förmåga att sprida sig till badrummet eftersom jag är där när jag ska tvätta bort sminket på kvällen.
De här lådavdelarna hittade jag på eBay för en billig slant. Jag bestämde mig för att köpa en förpackning med några stycken och använda till att organisera smyckeslådan med. Tyvärr är jag inte sådär särskilt nöjd med dem. De är svåra att pussla ihop för de krånglar hela tiden och dessutom är plasten av dålig kvalitet så att de lätt går sönder så jag tänker inte rekommendera dem. Men såhär blev iaf resultatet efter ett antal svordomar:
Ja, ni ser. Lite snett och vint, men något bättre än innan jag städade. Jag rensade bort en del krafs och tänker lägga upp några smyckespaket på Tradera med sånt jag inte använder längre. Jag kanske kan få in lite bidrag till våra härliga resor vi ska göra? Jaja, det kanske räcker till en paraplydrink iaf, fniss.
Den här örhänges-displayen köpte jag på eBay till det projekt jag hade där jag sålde smycken. Jag har ju lagt av med projektet så jag kan lika gärna använda displayen till mina egna örhängen. Jag konstaterade snabbt att jag skulle behöva en till display, för alla mina örhängen får inte plats dessvärre så jag får ändå förvara några i askar. Ska kanske köpa en till för de kostar kanske en tjuga. Jag tror inte jag orkar sätta tillbaka örhängena på den varje dag när jag tar av mig, men jag kan ju städa ibland. Jag känner ju mig själv...

Det som slår mig när jag tittar i kataloger med förvaringsmöbler är att förvaringen där inte är särskilt effektiv. Jag menar det kanske står fem par skor på en hylla snyggt och prydligt och kläderna på galgarna hänger lite luftigt (alla vita blusar är välstrukna), inte alls som i min garderob där allt är knökat för att den är så full. Men vilken tjej har bara fem par skor? Jag har säkert 30 par och de skulle aldrig få plats i de där garderoberna om jag hade ställt in dem som reklambilderna säger.

Jo, jag har funderat lite över min konsumtion, men jag skulle tycka att det var ytterst tråkigt att aldrig få handla nytt. Hur tänker ni kring detta? Jag försöker ibland tänka att om jag köper en grej så måste en annan ut. Jag har även börjat tänka på om t ex ett plagg eller ett par skor verkligen skulle tillföra min garderob något eller om det bara skulle bli ytterligare en t-shirt bland de hundra jag redan har. Det har ofta på sistone avhållit mig från köp. Sen försöker jag och min sambo att inte ge varandra prylar i födelsedagspresent eller julklapp utan istället köpa biljetter till något evenemang om det inte är så att vi verkligen behöver den där prylen.  Jag önskar mig t ex aldrig skönhetsprodukter när jag fyller år för det har jag ju i överflöd och om det är något jag vill ha på den fronten så köper jag ju det själv under året för att få rätt nyans eller så.

Ja, nu ballade jag ur lite här och det blev ett textmässigt tungt inlägg, hoppas ni orkade läsa.

3 kommentarer:

Minerva sa...

Känner igen mig helt o. hållet, det är proppfullt överallt! Har svårt att rensa kläder för jag slutar inte att använda gamla kläder så länge som de är snygga och inte känns hopplöst daterade, förresten då är det bara att kombinera med något nyare så ser det okej ut! Men visst lämnar jag en kasse då och då till Myrorna och lägger ut något plagg på Tradera. Måste också erkänna att det är ju så roligt att konsumera och shoppa!

Ninni sa...

En gång rensade jag bort halva innehållet i min garderob och jag har inte saknat en enda pryl. Men nu är det fullt som tusan...

Lotta L sa...

Jag tycker det är svårt att rensa och slänga, borde göra det oftare! När vi är färdiga med renoveringen planerar vi ha det sååå rensat och fint.
Jag ger gärna bort till välgörenhet om jag kan. Känns bra när man gör sig av med "överflödet", det gäller bara att komma till skott...