onsdag 26 mars 2014

Totalsabbade naglar - varning!

Jag testade ju Orlys gel-lack häromsistens. Jag har tidigare provat Depends variant och jag använde även denna gången samma under- och överlack från Depend. Men något måste gått snett för jag fick bara inte bort lacket sedan. Jag gjorde som jag gjort tidigare och använde Depends remover-olja. Följde instruktionen till punkt och pricka. Masserade in oljan noga och hade sedan naglarna i vatten helt enligt manualen.
Jag slet sedan som en galning för att få bort lacket. Jag var t o m tvungen att använda metallverktyg. Försökte skrapa med orangepinne och även med övriga naglar, men det bara vägrade att släppa! Kan erkänna att jag svor högt både en och flera gånger. Förra gången gick det bra att lossa med orangepinne och sedan bara dra bort lacket i stora sjok.

Mina naglar är nu totalförstörda, kolla bara hur de ser ut, hela ytan på dem är helt trasig. Nej, det kommer att dröja länge innan jag använder gel-lack igen och jag kommer inte att använda Orly någon mer gång.  Ni ser att jag inte ens lyckades får bort allt, men jag vågade inte skrapa mer nu. Nu har jag kapat av naglarna och penslat på nagelstärkare endast. Ska inte använda något färgat lack på ett tag alls utan bara min nagelstärkare från Nailtiques.

Man kan undra varför Orly-lacket satt så mycket hårdare än när jag endast använde Depend, det var ju samma under- och överlack som jag använt tidigare. Det som också var lite konstigt var att det släppte rätt bra nere vid nagelbanden, men inte längre upp på naglarna, det gör ju iaf att det trasiga växer ut lite snabbare.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad trist! Det har inget att göra med att det var två olika märken? Kram C

Ninni sa...

Kan nog vara så... Svårt att veta.

Lackert sa...

Nej usch vad tråkigt :( hoppas dom växer fort nu så dom blir hela och fina igen.

Lotta L sa...

Så hemskt! Trist nu när naglarna var så pass bra innan. Olja olja olja! Och låt naglarna vila.

Linda sa...

Jag vet ju att man tar bort akryl genom att ha lösa upp det i ren aceton vilket tar upp till 40 minuter men skadar inte naglarna någonting. Torkar ut en del men det fixar man ju med olja sen. Vad jag vet om shellack, som också är gellack så gör man likadant, löser upp i ren aceton.. Kan ju vara värt att prova om det strular någon mer gång

Pssion Emelie sa...

Jag använder aldrig Depends egna baslack eftersom det just är så svårt att ta bort. Inte alls kul när det blir såhär.

Kerstin sa...

Nämen aj, stackars naglarna :(

Ninni sa...

Bra tips, tack vad ni är snälla.