lördag 15 mars 2014

Orly Smart Gels - Naughty

Jag har ju testat några av Depends gel-lack nu, jag var dock sugen på något mörkt och vampigt gel-lack och jag hittade inget jag gillade hos Depend. Därför letade jag bland andra märken. Det finns inte många märken i svenska butiker som gör gel-lack. 
Orly är på väg ut från den svenska marknaden men jag hade turen att hitta ett av lacken när Åhléns reade ut dem till halva priset. Valet föll på mörkbruna Naughty. Jag visste inte om Orly's lack skulle funka med Depends över- och underlack, men det var inget problem. Däremot har jag ganska mycket invändningar mot formulan. 
Depends lack är väldigt tjocka i konsistensen, vilket gör det svårt att lacka tunt. Orly's lack är precis tvärtom, det här lacket var väldigt tunt och rinnigt och jag tycker inte att resultatet blev särskilt bra. Jag försökte ju få det att täcka i två lager, men det resulterade i att det är för tunt på vissa ställen och att lacket lade sig i pölar på andra ställen. Inte kul alls. Titta bara på tumnageln ovan... Dessutom ville jag ju ha det så nära nagelbanden som möjligt eftersom jag vill att det ska hålla i en vecka då jag åker bort och inte har tid att lacka om under den tiden. Det gjorde att lacket lade sig i nagelbanden och flöt ut på ena långfingernageln, se översta bilden.  
Det enda jag egentligen gillar är glansen, den är jättefin och jag vet att den håller sig lika fin rätt så länge eftersom jag använt samma topplack förut ett par gånger. Nej, det här lacket blev dessvärre ingen favorit.

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Lite "flytigt" blev det allt, men fint ändå. Färgen är snygg!

Ninni sa...

Gillar ju lättmålat... Suck.

Anonym sa...

Har du en röd och en svart kan du ju testa att blanda en egen mörkröd. Jag blandade Depends vita med lite av deras neonrosa och fick an awesome pastellneonrosa. :)

Ninni sa...

Nämen, vilket bra tips! Tack!