torsdag 20 mars 2014

Tio tomma

Det har varit lite tyst i bloggen på sistone beroende på att jag varit i Stockholm några dagar. Jag var där och hälsade på föräldrarna och min bror med familj. Jag var även på en mycket givande utbildningsdag med en massa små korta kurser i matnyttiga ämnen med efterföljande middag med jobbet. Det var en mycket bra och givande resa, men blogga har jag inte hunnit som ni märkt. Nu är jag igång igen och har skrivklåda till max. Jag har massor att skriva om och det ska bli så kul! Jag drar igång bums med ett tio tomma-inlägg:

  • Yves Rocher Jardins du Monde duschkräm, helt ok men inte min favorit på doftfronten, den var lite intetsägande. Min favorit  hittills är nog den med apelsindoft som ni såg i förra tio tomma-inlägget. Den doftade ljuvligt!
  • Original Source duschkräm Lemon Tea Tree, detta var min andra duschkräm från detta hypade märke och jag måste säga att jag inte riktigt förstår varför de är så populära. Det är inget större fel på dem, men så himla fantastiska är de inte. Båda sorterna jag provat har varit rätt så tunna och blaskiga och visst doftade denna gott av citron, men jag har haft betydligt mer väldoftande citronprodukter än denna. Den kändes inte speciellt lyxig utan mer som en budgetduschkräm. 
  • The Body Shop Mango Body Whip. Ibland glömmer jag hur härliga TBS produkter är! Den här var helt ljuvlig att smörja kroppen med. Lagom fyllig och doftade ljuvligt, faktum är att jag har body buttern i samma serie i badrummet just nu och den är också underbar. Jag ska spara pumpen till denna för jag har en duschkräm från samma märke (i serien shea tror jag) och de har ingen pump men väl likadana flaskor så det går utmärkt att flytta pumpen dit efter rengöring.
  • Elemis Sp@home revitalise-me hand wash. Bra handtvål som doftar gott, lite åt det manliga hållet. Torkar inte ut nämnvärt. Jag hade duschkräm i samma serie förut så nu är jag lite trött på doften även om det inte är något fel på den. 


  • Clarins BB Skin perfecting Cream, detta är alltså Clarins version av BB-kräm. Den var helt ok, mer som en färgad dagkräm tycker jag. Bra med spf 25. Tycker dock att den liknar Garniers variant rätt så mycket så vill ni spara pengar köp den istället. Båda är helt ok. Jag gillar sånna här lite större provtuber, denna rymde 7 ml så den räckte rätt så länge vilket gjorde att jag hann prova ordentligt. En fullstor tub av denna rymmer 45 ml.
  • L'Occitane (uttalas Loxitánn), Ultra Gentle Moisturizer. Ibland är jag rätt virrig hörrni, jag var helt säker på att detta var en tunnare variant av L'Occitane's underbara handkräm. Så jag använde den på händerna. När den var slut så läste jag på tuben att det är en ansiktskräm. Well well, den var helt ok som handkräm även om den alltså var något tunnare och doftfri... 
  • Crabtree & Evelyn Avocado olive & basil, hand therapy. Den här doftar gott och fräscht, men den råder inte bot på torrare händer. Jag var helt fnasig om händerna när jag var i Stockholm och den hjälpte inte nämnvärt. Sen lånade jag mammas cold cream från Avéne och vips var händerna mjuka och fina igen på bara en smörjning. Men nä, denna var lite för ofet för supertorra tassar. Fin tub och god doft dock. 
  • Ole Henriksen Sheer transformation, ansiktskräm för både dag- och nattbruk som var lite silkig i konsistensen, men doftade inget speciellt. Lämnade inget större intryck så köper inte denna i fullstorlek då den är rätt dyr.
  • Biotherm Biosource softening cleansing mousse, doftade gott och var jätteskön att tvätta ansiktet med. Härligt moussig. Jag har alltid gillat Biotherms produkter.
  • Gatineau gentle cleansing toner, skönt ansiktsvatten med lite tvålig doft. 

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Alltid trevlig läsning :)

Lotta L sa...

Håller med, alltid kul läsning! Tack för tipset om Avene Cold créme till händerna. Jag använder annars Neutrogena Norweigan Formula, den oparfymerade. Den är fet men bra. Är händerna fuktiga efter handtvätt tar man bara lite créme, och efter en liten liten stund är allt absorberat. Är jag ordentlig med att smörja slipper jag dom vanliga torra problemen jag brukar ha.

Ninni sa...

Undrar om jag inte har nån liten tub av den där norska... ska rota lite. :-) Måste ju prova.