lördag 29 mars 2014

Recensioner - Original Minerals hårvård

För ett tag sedan berättade jag för er att jag skulle testa det Australiensiska märket Original Minerals produkter. Här finner ni inlägget med presentationen av produkterna. Nu är det dags för recension.
Jag kan börja med att berätta om förpackningarna. De är jättesnygga tycker jag! Jag gillar att samtliga alla testprodukterna kom i flaska och inte i otympliga burkar, dessutom har de snäpplock i olika färger som ni ser. Det finns dock en nackdel, balsamet och inpackningen är rätt så tjocka i konsistensen och flaskorna är rätt hårda. Det gör att det blir jättesvårt att få ut innehållet. Lite mjukare plast så att man hade kunnat klämma mer hade nog löst detta, nu får man skaka ned innehållet ordentligt för att få ut något. Rätt bökigt när man är blöt om händerna.
Hydrate & conquer shampoo:

Fuktgivande shampoo för skadat hår. Detta är nog favoriten bland produkterna. Jag älskar doften av fugde, konsistenen är fyllig vilket gör shampoot drygt. Det löddrar bra och jag tycker att mitt hår känns återfuktat efter tvätt. Kanske inte så att jag skulle kunna skippa balsam, men nästan!

Ninni ger betyget: 4,5/5
Hydrate & conquer balsam:

Fuktgivande balsam för skadat hår. Detta har samma härliga doft som shampoot. Det är fylligt i konsistensen och känns jättebra i håret. Det enda jobbiga är att få ut innehållet, som jag beskrev ovan. Men produkten är det verkligen inget fel på, superbra!

Ninni ger betyget: 4/5, det hade fått samma betyg som schampoot om innehållet hade varit lättare att få ut.
Seven Day Miracle Moisture masque:

Fuktgivande inpackning. Denna inpackning doftar tyvärr inte lika gott som ovan produkter utan lite åt rakvattenhållet, vilket jag inte blev så förtjust i. Produkten är, precis som balsamet, svår att få ut ur förpackningen. Ändå gillar jag att de inte valt att förpacka i en otymplig burk. Tillverkarna av hårprodukter säger att man ska använda inpackning först och sedan använda balsam. Men jag tycker att mitt hår blir nästan lite åt det flottigare hållet då. Därför nöjer jag mig med att använda shampoo och inpackning de dagar jag väljer att göra just inpackning, vilket jag gör en gång i veckan ungefär. Jag hoppar alltså över balsamet då.

Ninni ger betyget: 3,5, återfuktar mitt hår bra, men doft och förpackning gör ändå att betyget sjönk lite.

O&M Original Detox Shampoo:

Detta är ett djuprengörande shampoo mot trött och matt hår. Jag har bara använt detta någon enstaka gång, jag är nämligen lite rädd att det ska vara så pass djuprengörande att det bleker min hårfärg och jag använder inte så mycket hårprodukter som behöver tvättas bort. Jag har ju numera grå hår som jag ständigt får färga över för att inte få en trist grå motorväg på huvudet. Det är möjligt att jag överdriver här förstås, det kanske inte alls bleker, men jag är inte beredd att chansa. Jag har använt det en gång, precis innan färgning och tycker därför att det är lite svårt att ge betyg på detta. Kan dock rapportera att det har en svag doft av mint som inte är så dum. Tror det passar er som inte färgar håret men som använder en massa hårprodukter som behöver tvättas bort.

Ninni betygssätter alltså inte denna produkt.
Original Minerals produkter finner ni hos utvalda hårsalonger och produkterna jag testat kostar 249:-st. Shampoo- och balsamflaskorna rymmer 350 ml och inpackningens förpackning rymmer 250 ml. Det är alltså generösa förpackningar man får för sina pengar och alla produkterna är dryga.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Detta låter ju som ett riktigt bra gäng! Nu ångrar jag lite att jag inte hoppade på testtåget, men jag har så fullt här hemma just nu... Vilka ilandsproblem :)

Ninni sa...

Jag vet, man hinner ju inte testa allt... känns inte seriöst att göra så heller även om man är nyfiken.

Sminkhörnan sa...

Har också dessa hemma just nu, och jag står och klämmer balsamtuben på golvet för att få ut produkten =) Precis som du skriver är det bra saker, men djävulskt svårt att få ut. Frustrerande!!!