måndag 12 maj 2014

Doftspecial från Sephora

Jag trodde aldrig jag skulle säga detta, men jag tyckte att de flesta Sephorabutikerna i New York var rätt tråkiga denna gången. Det kändes inte som om de hade fått in särskilt många spännande nyheter sedan jag var i Los Angeles för två år sedan och butikerna kändes röriga och utplockade, en del saker som jag tänkte köpa var slut i alla butiker jag besökte. Det blev inte bättre av att alla testers var jättekladdiga. Näe, de behöver skärpa upp sig lite nu tycker jag för nu är de lite nere i träsket därborta faktiskt.  

Jag var inne i ett par stycken och den jag tyckte var tristast var faktiskt den som var störst av de som jag besökte, det var den som ligger vid Times Square, är ni i New York så välj en annan Sephora om ni har tidsbrist. Jag gick tomhänt därifrån och det har knappt aldrig hänt mig förut vad gäller Sephora. Inte ens småprodukterna framme vid kassan var kul i den butiken. 

Det märkligaste var att den som var minst av de butiker jag besökte var den som jag gillade mest!. Den ligger i källaren i Manhattan Mall som ligger precis brevid Macy's. Den Sephoran är en del av JC Penney och de har specialprodukter som inte finns att köpa på andra Sephora's och jag tror heller inte de lanseras på websidan. Det jag ska visa nu är en sådan specialprodukt! Det står på förpackningen: Sephora inside JC Penney.
Jag börjar från början. Jag strosade in i den lilla JC Penney-Sephora-butiken och tog en vända. De har ju massa dofter som de säljer i rullkuleförpackning speciellt avsedda för Sephora's butiker och de ligger nånstans mellan överkomliga $22-25 för 10 ml, perfekt för de som tröttnar fort eller för att ha i handväskan. Dessa finns i de flesta Sephorabutiker. Jag tänkte först köpa Escadas Cherry in the air, men eftersom jag inte var helt säker på att jag verkligen gillar den så lät jag bli. Men så kom jag på att jag ju provdoftat på Ralph Lauren's Romance och den gillar jag verkligen. Så jag tänkte köpa en sådan. 

Pratade lite med expediten och hon sa såhär:
Om du köper ett provkit för $22 så får du fem små provrör med olika dofter. En av dessa är just Romance som kostar lika mycket som kitet. Med i provrörsasken ligger sedan en rabattkupong på valfri rollerball-doft av dessa fem. Det innebär att du så att säga får både kitet och originalförpackningen för samma pris som bara rollerball-doften! 

Vilken jädra bra idé! Klart jag slog till. I asken finns alltså fem små provrör med dofterna:

  • Calvin Klein, Down Town
  • Juicy Couture med samma namn
  • Ralph Lauren, Midnight Romance
  • Gucci, Guilty
  • Clean, Warm cotton
Som ni ser ovan så är det alltså inte ens samma Ralph Lauren-doft utan provröret rymmer en annan variant av Romance som heter Midnight i förnamn och alltså är lite tyngre. Men det gör inte mig något för jag provar ju gärna fler dofter även om jag nog gillar originalet bäst då jag gillar lätta dofter.

Det är ju inga jätteprover förstås, de rymmer 0,88 - 2 ml då de är i lite olika storlek.

Sephora brukar göra liknande sånna här saker har jag sett på deras amerikanska hemsida, de har flera liknande kit som tyvärr inte skickas till Sverige. Jag har även sett att de ibland har erbjudanden att man kan köpa småmascaror i kit för att sedan få kupong på valfri mascara i fullstorlek av de som finns i kitet. Tänk om svenska butiker kunde göra såhär! Det skulle ju bli rusning. Vi har ju faktiskt Sephora i Stockholm och Malmö, men jag har inte sett att de haft sånna här kit.

Jag har en till specialprodukt att visa er snart från samarbetet mellan Sephora och JC Penney. Är ni nyfikna?

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Kul med dofter! Och smart med små förpackningar så man kan prova sig fram. Har vid två tillfällen fått kit med småflaskor av mannen, nu senast förra året, 5 små från Estee Lauder. Ibland gillar man dom/den man inte tror från början!

Ninni sa...

Åhhhh Estee Lauder som jag älskar!