tisdag 27 maj 2014

Rival de Loop - nageletiketter


Efter att ha kört nagellack ett tag så tyckte jag det var dags att slänga på lite etiketter igen på naglarna. Jag har en hel bunt med olika etiketter hemma just nu för test. Dessa kommer från det tyska budgetmärket Rival de Loop och jag hittade dem i en reakorg för en mycket billig penning i Kiel eller Berlin (minns inte vilket). Vi ska titta lite närmare på dem och hur de funkar - eller inte funkar rättare sagt.
I förpackningen fanns tre ark etiketter á tio stycken så de räcker alltså till tre appliceringar om man så vill. Etiketterna sitter lite väl hårt fast på skyddsarken, de är rätt svåra att pilla loss och det är inte möjligt att ta loss dem utan att skada etiketten i någon ände. Bäst är att pilla i den ände som man ändå filar loss.
Om man jämför dessa med Sally Hansens etiketter (mina favoriter) så är dessa mycket tjockare och inte alls lika flexibla. Det gör att det blir väldigt svårt att applicera dem utan att det blir veck om man inte har helt platta naglar. Mina naglar är rätt så kupade. Dessutom så är dessa etiketter alldeles för smala för mina naglar, speciellt de största som var till för tumnaglarna och de som var till ringfingrarna. Inte så kul. Det är ju bättre att de är för breda för man kan ju alltid klippa bort en bit.
Slutresultatet blev inte jättebra, men jag har sett värre, mest störde jag mig på gliporna på sidorna. Jag slängde sedan på ett lager överlack för att skydda tipparna. Mönstret är rätt ok dock om än inte det finaste jag sett.

Men vad hände sen då? Jo, bara en liten stund efter att jag hade applicerat dessa etiketter så skulle jag laga mat. Vi skulle ha rotgrönsaker i ugn. När jag hade skalat och hackat klart och ställt in maten i ugnen så tittade jag till på mina naglar. Då satt bara hälften av etiketterna kvar. Några låg på diskbänken, en i vasken och en framför kylskåpet. Rena turen att ingen låg i maten! Inte kul alls och ni kan ju lätt förstå att jag inte köper dessa igen och att de får sämsta betyg av mig. Kvar på naglarna satt klistret och det gick inte bort med vanlig nagellackremover utan jag fick pilla loss det för hand. Värdelöst!

Sally Hansens etiketter brukar jag ha ungefär en vecka innan jag tröttnar på utväxten så de är betydligt bättre. Näst bäst av de jag hittills provat är etiketterna från OMG Nailstrips, de är rätt så lika Sally's etiketter i appliceringen. Jag har flera märken att prova såsom Essie, L'Oreal, Kiss och OPI och jag har även flera olika från Sally Hansen i förrådet som jag kommer att visa framöver.


3 kommentarer:

Minerva sa...

Värdelöst! Man ska alltså inte stryka överlack på dem?

Ninni sa...

Tror faktiskt inte det gjorde någon skillnad i detta fallet, urkass kvalitet helt enkelt.

Anonym sa...

Fina naglar!