söndag 11 maj 2014

Nytt från bareMinerals Ready-serie


BareMinerals är lätt ett av mina favoritmärken, de har verkligen bra kvalitet på sina grejor. Jag gillar deras lösa foundations jättemycket lika mycket nu som när de lanserades. Jag tycker dock att det är mer praktiskt med pressade produkter, speciellt när man ska ha med dem i handväskan. Därför har bareMinerals READY-serie gjort succé i min bok, både när det kommer till puder, rouge och ögonskuggor. Så snacka om att jag blev glad när det dök upp lite nyheter härhemma. 

Dessa två produkter fick jag hem för att testa:

BareMinerals Ready Luminizer (395:-/10 gr), detta är en tvådelad produkt som kan användas t ex som highlighter och för att ge lyster. Man kan använda de båda nyanserna ihop eller var för sig såklart. Den ena sidan heter The Love Affair och är rosatonad och den gulare sidan heter The Shining Moment.  Produkten innehåller bl a antioxidanter och kallpressad kiwifröolja.

Bare Minerals Ready Touch Up Veil (395:-/10 gr), detta puder har spf15 och produkten ska reducera fina linjer, rynkor och glans. Pudret innehåller antioxidantrika havs-mineraler och kallpressad druvkärneolja som ska vara kända anti-age-ingredienser. Detta puder kommer i tre nyanser: Light, medium och tan. Jag ser även i pressinformationen att det finns en transparent nyans kallad translucent. 

Tänk vad himla bra det är att känna lite andra goa skönhetsbloggerskor! Jag fick nyansen light och jag såg på en gång att det var en smula för ljust för mig. Innan jag hann fota och skriva om produkterna så läste jag hur en annan skönhetsbloggerska fått nyansen medium och att hon tyckte det var för mörkt för henne. Så vi bytte såklart!

På övre bilden ser ni light och på den nedre bilden medium. Jag tror inte det är inte så jättestor skillnad, men lite! Det var ju svårt att se eftersom jag redan skickat iväg light när jag fick medium i brevlådan så att säga men jag tror att jag lyckades fota dem i någorlunda lika ljus även om jag inte är någon fotoexpert.

Produkterna ska redan nu finnas i butik och de säljs på utvalda skönhetssalonger, Kicks, Åhléns, NK, Sephora och andra välsorterade parfymerier. De finns även hos en del webbutiker.

6 kommentarer:

Minerva sa...

Har ett par av ögonskuggspaletterna, de med två färger, jädrars vad fina de är!Och jättebra!

Ninni sa...

Ja, jag har ju en kvartettskugga och jag älskar den! Ska kanske göra ett samlat inlägg med mina Ready-produkter? De är verkligen underbara.

Linda sa...

Jag älskar Bare minerals och blev lycklig när de utökade sortimentet så jag hittade min perfekta färg: fairly medium.
När sedan den pressade foundationen kom så köpte jag givetvis, men den var supergul! Jag ser ut som jag har fått gulsot i ansiktet... Det passade inte heller med den ljusare nyansen, båda är för gula trots att de ska vara kalla/rosa nyanser. Så himla besviken! Och dyrt blev det... :(
Kommer aldrig mer att lita på en makeup-artist som rekommenderar fel färg på foundation!
Jag brukar handla på engelska webbshoppar. Vet du varför Beautybay.com inte skickar Bare minerals till Sverige numera? Skulle handla idag, men det var omöjligt!
Vet inte om jag orkar med FeelUnique, hamnade i tullen senast och de betalade inte tillbaka hela summan, som de lovar enligt sin hemsida. Jag har inte råd att köpa Bare minerals i Sverige, det är dubbelt så dyrt så nu vet jag inte hur jag ska göra... :(

Ninni sa...

Linda, var det olika nyans på pressat och löst fast nyansen hette samma? Om du beställer från länder utanför EU, såsom Jersey där Feelunique ligger så är mitt tips att dela upp ordern på flera små ordrar för att slippa tull o avgifter.

Linda Johansson sa...

Ja, den pressade foundationen var helt annorlunda jämfört med den lösa originalfoundationen. Mycket gulare så den passade inte mig över huvud taget.

Jag vågade inte beställa online så jag fick hjälp av en makeup-artist i en affär, hon sa att jag skulle ha Medium (R210), eftersom man ska ha en nyans mörkare på den pressade jämfört med de lösa.
Jag har annars Fairly medium.

Men den är inte för mörk utan väldigt gulorange, alltså inte ens en kall nyans utan en varm!

Sedan fick jag ett prov av en tjej som köper från USA, Fairly medium (C20) står det på den förpackningen. Samma sak där, inte för mörk utan för gultonad. Jag måste ha en rosa, kall nyans.

Kanske ska jag även testa den allra ljusaste (Fair) också någon gång, men mitt problem är att alla nyanser är så gula... Jag fattar inte hur alla andra lyckas hitta rätt nyans?

Linda Johansson sa...

Förresten jag glömde, vet du varför BeautyBay.com inte levererar Bare Minerals till Sverige numera?

Det måste ha hänt efter årsskiftet eller nu den senaste månaden?
Produkterna visas inte ens på sidan om man har valt Sverige och SEK.

Tyvärr har tullen medvetet plockat in paket från FeelUnique sedan årsskiftet, de erkände när jag ringde och frågade.

För mig har det ALDRIG funkat att beställa en grej i taget, alla paket fastnar ändå i tullen varenda gång, även innan de började plocka ut specifika försändelser. De gav mig även avgift på deklarerade gåvor med värde under 200 kr (från USA). :(