måndag 18 augusti 2014

Hemma igen!

Här kommer ett inlägg som inte handlar om skönhet. Som ni märkt så har jag varit bortrest i tre veckor. Jag och familjen (har man och tvillingpojkar på 13 år) till Spanien varje sommar då min svärmor har ett litet radhus där. Huset ligger i en liten by som heter Manilva på Solkusten i närheten av Estepona. Vi älskar att vara i där. Vi lullar runt i området och badar i poolen och umgås med våra underbara grannar, vi är tre familjer som har husen nära varandra och även fler familjer som brukar återkomma till området som vi umgås med så man behöver inte känna sig ensam. Barnen har massa kompisar och man ser knappt röken av dem för de har så kul. Vi gör även utflykter till olika ställen samt är på stranden en del. I år har vi gjort två utflykter som vi inte gjort förut.  
Den första utflykten gick till ett zoo som ligger i Castellar de la Frontera. Detta lilla zoo (för det är inte så stort men väldigt rent fint och mysigt) startade 1998 och öppnade för allmänheten 2002. Alla djuren i parken är räddade av polisen eller tullen. De flesta är offer för olaglig smuggling från Afrika. Det finns även djur som varit cirkusdjur. Man få gå in till många av djuren och klappa och mata (man får köpa påsar med frön att mata med). De djur jag tyckte var roligast var strutsungarna som var ungefär en halvmeter höga, de var hur tama som helst och sprang efter oss och tiggde mat. Man lade några solrosfrön i handen och gav dem, men antingen är de lite korkade eller så ser de dåligt för de näbbade alltid lite snett och nöp oss rätt så hårt i huden, haha.
Min ena son fick hålla i en liten sovande björn, vi tror det är en veckelbjörn men vi är inte säkra (nån som vet?). Dessa björnar sover ca 18 timmar per dygn och han bara sov vidare när man flyttade på den. Mjuk och go! Det fanns även tigrar (små), apor, rovfåglar, lemurer, massa fåglar och ormar mm på detta lilla zoo, jag kan varmt rekommendera det och vi ska självklart åka tillbaka nästa år för de håller på att bygga ut så det ska bli kul att se hur det ser ut då.  Personalen var jättetrevlig och visade och berättade gärna om djuren.
Nästa utflykt som vi gjorde var att åka upp på ett av de stora berg som ligger i närheten av Manilva. Man åker upp på slingriga smala serpentinvägar och ibland var jag nästan lite rädd för det stupade så brant nedanför. När vi precis hade lämnat Estepona och skulle åka upp på berget så hamnade vi mitt i en flock getter som gick mitt i vägen, säkert 100 stycken!
Här ser ni utsikten ner mot Medelhavet. Jag trodde man skulle få lite svalka högst upp på berget, men det var lika hett där som nere i dalen. På hemvägen stannade vi i en liten by som heter Gaucin och åt middag, mycket mysigt!

Här ser ni berget nedifrån Manilva, bilden är tagen från en lokal pub där jag stod i fönstret och drack en kopp cafe con leche en eftermiddag medan barnen och mannen spelade biljard. Precis nedanför ligger vårt bostadsområde, det heter Monte Viñas. Jag tror inte någon restaurang i Göteborg har en sån utsikt och jag kommer aldrig att tröttna. Har ni varit på Solkusten och har ni några favoritsaker att tipsa om? Jag ska snart visa er några av de saker jag köpte i skönhetsväg. 

7 kommentarer:

Lotta L sa...

Välkommen hem! Det låter väldigt härligt och mysigt, och så perfekt att ha ett eget hus att åka till!
Ska bli kul sedan att se vad du handlat!

Ninni sa...

Tack gulliga du! Kram! Lovar visa!

Evelinas blogg sa...

Välkommen hem!

Kerstin sa...

Välkommen hem! Låter så himla härligt med äkta Spaniensemester :)

Ninni sa...

Tack goa ni! :-)

Lackert sa...

Låter som ett underbart zoo, jag älskar djur så där hade jag trivts :) Ser ut som ni har haft en riktigt bra semester

Ninni sa...

Ja, åk dit!