lördag 23 augusti 2014

Utlåtande 10.0.6 - resekit

Jag har tidigare berättat för er att jag skulle testa ett kit från märket 10.0.6 nu under sommaren. Egentligen tillhör jag ju inte målgruppen då serien vänder sig till yngre hud som har problem med orenheter. Men eftersom min hy blir lite knasig på sommaren när jag använder solkrämer och det är varmt så har jag provat dessa produkter nu. Gillar jag 10.0.6 då? Det är faktiskt lite olika från produkt till produkt. Se här:
Best Face Forward Daily Foaming Cleanser, denna rengöring borde komma i en flaska istället för tub för den är tunn som vatten. Jag missade att läsa mig till det (det står på förpackningen) så jag råkade spilla en del vid första användningen. Hade den kommit i en genomskinlig flaska så hade jag ju sett det. Med det sagt så är det faktiskt en trevlig rengöring, den doftar fräscht och svagt och tvättar rent utan att torka ut nämnvärt. Gillar!
Seriously Shine Free Mattifying oil-free Moisturizer, en tunn lotion med aloe-vera och bambu. Den här passar alldeles utmärkt på sommaren då den inte är ett dugg fet och den känns svalkande i värmen. Dock klarar jag bara inte av doften på den, den luktar faktiskt illa. Jag trodde nästan det var något fel på mitt exemplar så jag googlade på produkten bara för att upptäcka att andra tycker likadant. Tyvärr, hade den doftat bättre så hade jag nog gillat den. Om rengöringen hade doftat såhär så hade jag kunnat stå ut, men en lotion ska ju ligga kvar på huden och det går bara inte!
One Smooth Operator Pore clearing face scrub, en lite bärdoftande peelingkräm som bl a innehåller zink och vete. Den här gillar jag! Den har rejält med korn så man får dock vara lite försiktig så man inte tar i för mycket. Huden känns fräsch och ren efteråt. Trevlig i lagom mängd alltså.
So Totally Clean Deep pore Cleanser, när jag tänker efter så har jag faktiskt provat detta ansiktsvatten förut. Min åsikt om detta har inte förändrats. Det är för starkt! Det innehåller rejält med alkohol och jag kan möjligen sträcka mig till att använda det på mina näsvingar och på hakan. I övrigt strippar det huden på all nödvändig fukt. Tror inte det är bra för balansen i huden med för starka saker även om man har fet hud.

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Tack för utlåtande! Har funderat lite på denna serien, mest till sonen och dottern. Ansikt/rengöringsvattnet kommer jag ihåg från mina tonår. Den finns ju faktiskt i en variant för känslig hud man kunde prova. Håller med dig att man inte ska ha för starka grejer. Ibland använder även jag sådana här produkter, brukar mest ha Neutrogenas då.

Ninni sa...

Ja, ansiktsvattnet verkar vara en klassiker...