söndag 16 februari 2014

Recension - Sebamed Everyday Shampoo

Min ena son har lite känslig hårbotten ibland. Därför tänkte jag att det kunde vara bra med ett milt schampoo till honom. Dock har jag märkt att han använder sin duschtvål till håret också då den doftar av hans favoritdoft hallon. Så denna flaska blev stående i duschen utan att någon använde den. Just nu mår sonens hårbotten bra så jag håller inte på och tjatar på honom trots att jag kanske borde.

Jag hade gjort slut på mitt schampoo och hade balsam kvar i samma serie från Redken så jag använde denna tills balsamflaskan var slut för att jämna ut. Det handlade om två användningar - aldrig mer! Detta schampoo knorvade totalt ihop mitt hår och jag fick använda massor av balsam för att få ordning på det igen. Näe, detta är inget för mig. Att det skulle passa för ett torrt hår är en ren lögn. Efter att ha använt Redken-schampoot så förstod jag verkligen skillnaden mellan kvalitet och icke kvalitet.  Efter Redkens schampoo kändes håret mjukt och fint även om jag ändå använder balsam vid varje tvätt. Efter detta schampoo blev mitt våta hår som ett skatbo. Nope, detta köper jag inte mer. Det enda jag gillar är möjligen doften som är lite åt äppelhållet. Kanske funkar detta schampoo till någon med väldigt fett hår eller någon med väldigt kort hår som inte kan knorva ihop sig? Har ni provat något från detta märke?

Ninni ger betyget: 1/5 

Om ni ändå skulle vilja köpa en flaska så finns märket bl a hos Feelunique där en flaska på 200 ml kostar £5,10. Finns även hos svenska Apotea och där kostar den 69:-.

4 kommentarer:

Lotta L sa...

Jag har också känslig hårbotten. Jag brukar faktiskt använda Lactacyd! Den oparfymerade tunnflytande tvålen. Totalt oglammigt och odrygt, men faktiskt bra. Jag häller det direkt i håret, man får ta rätt mycket för det är så rinnigt. Men det är väldigt lätt att skölja ur.
Finns småflaskor så man kan testa, annars kostar en 500 ml flaska runt 40:-. Men som sagt, det går åt en del.

Ninni sa...

Lactacyd var länge sen jag hade, minns också att den var väldigt rinnig...

beautylana sa...

Från sebamed gillar jag deras shower gel. Doften påminner om hotellduschgel. Me likey :-)

Ninni sa...

Kanske ska nosa i butik då...?