lördag 29 januari 2011

Experiment svampad manikyr

Jag har sett så många fina manikyrer med gradering på sistone. Det fick mig sugen på att testa själv så jag tittade lite på You Tube. Där fanns en hel del. Jag ville inte göra det så svårt första gången. Ledsen att bilderna är lite trista, det hade varit betydligt roligare med lite solsken på den här manikyren. Som ni ser valde jag att fota en av bilderna med blixt.

Jag började med att grunda med Mavalas Protective Base. Som grundfärg valde jag ett lack som jag tycker är jättetrist och som jag blev ganska besviken på vid köpet, det är Suzi skis in the Pyrenees från OPI, ett mörkgrått lack som jag hade hoppats skulle vara lite skimrigt. Men jag ville ha mörkgrå bakgrund. Har ett annat lack från Viva la Diva som jag tycker är snyggare, men hittade inte det i nagellackslådan så det fick bli "Suzi" trots att jag tycker det är blaskigt, svårmålat och har en ganska trist färg.
Sen svampade jag halva naglarna med Nfu-Oh's flakelack nr 46 som jag tycker är urläckert.
Jag använde en vanlig kökssvamp som jag klippte en bit av. Lade först en liten pöl av flakelacket på ett papper och doppade svampen i pölen. Började svampa från tippen och in lite duttande. Det var inte ett dugg svårt. Sen toppade jag alltihop med Mavalas snabbtorkande överlack Mavadry. Jag tycker att glansen lämnade en del att önska och ska nog välja ett annat överlack nästa gång.
 Här ser ni alla lacken.
 Man kan klippa bort den använda biten från svampen och använda den igen och igen.
Summa: Jag är ganska nöjd med resultatet för det var ju ändå bara första gången, ska defintivt testa igen med olika kombinationer så ni lär få ser mer av detta framöver i bloggen.

10 kommentarer:

Shamrock sa...

Det ser jättesnyggt ut

Lisette sa...

Gud vad fint! :)

carina sa...

Det verkar kul att hålla på att svampa naglarna kanske borde testa någon gång :)

Bra tips att man kan använda en vanlig kökssvamp.

Line of beauty sa...

Det blev ju jättesnyggt, både färgkombinationen och själva svampningen. Det ser ut som eldflammor som stiger uppåt, verkligen läckert.Jag ser fram emot fler kombinationer :).

Kerstin sa...

Det blev ju extremt snyggt! Jag blir också sugen på att prova!

Honi sa...

Himla fint! :) så roligt med svampning och visst är det lättare än man tror!

Ninni sa...

Nämen tack alla! Ja, nu fick jag ju verkligen lust att göra det igen, jag har redan plockat ihop lite olika kombinationer som jag tänker prova.

Des sa...

Superfint!

Anonym sa...

Superfint!! Din väninna C.

Jenny sa...

Riktigt snygga :D