måndag 23 maj 2011

Mixat och fixat

När man köper foundations på nätet så är det inte lätt att få rätt färg. Clinique-krämen har jag fått i ett pressutskick och Clarins-foundationen köpte jag på Strawberrynet för en tid sedan. Clinique är för ljus även vintertid och Clarins är för mörk även sommartid.
Så jag blandade ihop lite i av varje i en burk, ni ser ju färgskillnaden!
Sen rörde jag om med en tops och vips fick jag en färg som är helt perfekt för mig. Precis min hudton! Dessutom gillade jag finishen som blev på huden, perfekt sidenmatt! Inget nytt under solen, men värt att minnas nästa gång ni köper fel färger.Om man hittar en foundation som man verkligen gillar finishen på kan det vara värt att köpa en ljusare och en mörkare som man sen kan blanda efter årstid.

Mineralfoundations i löspuderform är mer förlåtande än flytande foundations och där behöver inte färgen matcha hudtonen exakt perfekt men det är bra att hålla sig hyfsat i närheten av sin hudfärg. De går såklart också att blanda, värre om de är i fast kaka...

Ett annat tips om du tycker att den flytande foundation du har blir lite kakig på huden eller för mycket täckande, då kan du blanda i lite i handflatan med din vanliga dagkräm för att få ett mer transparent resultat.

3 kommentarer:

Shamrock sa...

Jag är så dålig på att använda foundation (men tack för bra tips)

Kerstin sa...

Himla bra tips! Kul också, för jag har precis funderat i samma banor! Jag visar så fort jag blandat klart :)

Ninni sa...

Bra att ni uppskattade det, jag ser fram emot att få läsa om resultatet. :-)