lördag 17 september 2011

Ahava produkter - recension

Nu har jag provat de Ahava-produkter som jag skrev om för en tid sedan. Hudkrämen har jag använt upp helt och de andra produkterna har jag provat flera gånger nu, så här kommer en recension:

3-in-one Mineral toning cleanser
En rätt så krämig rengöringsmjölk som doftar lite åt banan-hållet men väldigt svagt. Denna innehåller korn, men väldigt få sådana. Om man vill att den ska vara peelande så känns det väldigt märkligt att tillsätta bara några stycken korn så jag fattar inte vad vitsen med dem ska vara. Jag tycker denna är kass på att ta bort smink, jag ser ut som en pandabjörn eftersom jag har mascara överallt när jag har tvättat ansiktet med denna. Dessutom blir det en lite fet hinna på huden efteråt. Denna får en svag 2:a i betyg av mig, egentligen enbart för att den doftar rätt så gott. Om man har torr hud och inte använder smink så funkar den kanske.

Smoothing moisturizer
Mittemellan-fet ansiktskräm som funkar både till dag och natt. Den doftar lite som det gör i en bastu, alltså inte svett utan snarare varmt trä. Tycker den är ganska tråkig och totalt oglamorös, men den gör sitt jobb. Känns lite som apotekets krämer gjorde för 10 år sen. Den får en slätstruken 3:a i betyg då min hud ändå mått bra av den under de här veckorna.

Purifying mud mask
En lermask som ska sitta i två minuter och sedan tvättas av med vatten, vilket gör att den inte hinner torka ordentligt innan den ska tvättas bort. Den här kändes helt ok, jag märkte ingen jättestor effekt, men huden kändes inte uttorkad och mådde fint efteråt. Doften är nästintill obefintlig, lite åt det leriga hållet som sig bör. Även denna får en 3:a i betyg.

Kommer jag att köpa något från Ahava igen då? Nej, jag tror inte det, kanske om de kommer med någon revolutionerande nyhet som intresserar mig.

2 kommentarer:

Wysteriia sa...

Svar: Ja visst är den nice? Kul när man hittar en sådan produkt :)

Mindre kul när man testar produkter som känns sådär som du verkar gjort med dessa! Man vill ju känna att hudvårdsprodukter är MEGABRA då dom ändå tar hand om huden!

Ninni sa...

Ja och så gillar jag lite lyxkänsla...