torsdag 6 december 2012

Akoma Black Soap
Det här måste vara en av världens mest naturliga tvålar. Akoma Black Soap heter den och den kommer från Ghana. Den är vegansk, ekovänlig och fairtrade-märkt. Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. 
Titta, till och med pappret känns riktigt naturligt. Den här tvålen kan man använda både till ansiktet och kropp och till och med till håret. Den har endast fyra ingredienser: Sheasmör, kokosolja, kokosaska (!) och vatten. Den ska vara bra mot torr hud, akne och solskador mm.
Jag måste säga att tvålen ser en aning skum ut, som pressat träflis. Den känns rätt så fet att tvätta sig med, ni kan se att omslagspappret ser lite nedoljat ut, man får skölja en stund för att få bort den. Doften är ganska obefintlig, lite åt Barnängens barntvål-hållet. Barnen tyckte tyvärr inte om den, synd för den är nog idealisk för barnhud. Jag har nog skämt bort dem med väldoftande produkter. Jag har testat tvålen i ansiktet och till kropp och händer. Tänker använda den nu när det är så kallt ute för att inte torka ut huden i onödan.
Den här tvålen kostar 75:- och finns att köpa hos webshopen Bodybazar. En butik som specialiserat sig på ekologisk och naturlig hudvård.

2 kommentarer:

Linda sa...

Spännande! Tar den bort ögonsmink också? Isåfall köper jag direkt :-)

Ninni sa...

Inte helt tycker jag. Min favvo på den fronten är ju LR's skumrengöring.