onsdag 19 december 2012

Londontips någon?

Vi tänkte åka en sväng till London snart, kanske på sportlovet eller så. Vi har tänkt bo nånstans i centrala London. Jag har inte varit i London på säkert tolv år så saker har nog hunnit ändra sig en smula. Jo, jag vet ju att Harrods och Boots finns där, men om det är någon av er som varit där på sistone så får ni gärna tipsa mig om rolig shopping och sevärdheter.

Såklart är jag mest på hugget efter skönhetsshopping. Är det t ex någon som varit inne i butiken The Garden som ligger vid Covent Garden? De har en så fin webshop, men frakten är väldigt dyr så den är jag lite sugen på att besöka på riktigt. Barnen ska med på resan så om ni vet några roliga affärer för två elvaåriga killar så är det bra. Jag har spanat in Hamley's leksaksaffär, barnen hade nämligen ett kapitel om den i sin engelskabok i skolan.

8 kommentarer:

Honi sa...

Rekommenderar detta om du ska två små med! http://www.wbstudiotour.co.uk/

Hamley's är fab, finns två leksaksbutiker i Fulham också om jag inte missminner mig. Finns också ett Cartoon Museum och ett museum med en massa dinosaurer osv :) Mycket roligt tycker jag själv! Hojta om du vill ha fler tips!

Kerstin sa...

Hrm, så mkt kul att göra där! Jag gillar att shoppa på Kensington High Street. De flesta affärer finns där (bra Boots o bra Superdrug), men det är mindre o mer samlat än tex Oxford street. Bra också med härligt stor Whole Foods och själva Kensington Garden (man och barn kan leka lite där?). Annars är Liberty alltid mysigt, Benefitbutik och MAC pro runt hörnet.

Imperial War Museum är också kul. Man kan bl a gå i fullstora skyttegravar (med lukt, ljud etc), uppleva lite Londonbombningar i skyddsrum mm. Bra upplevelsemuseum, om än ev lite läskigt för barn. Där finns också utställning om hemliga agenter och så. Lite mumier på British Museum är heller aldrig fel :)

B R O W N S U G A R sa...

Avundsjuk jag blir nu! Vill också!

Ninni sa...

Tack, vad bra, jag noterar!

omygloss sa...

Vad kul! Dit skulle jag också vilja åka.

Jag har inte varit där själv, men hör alla youtube-gurus tjata om att collection 2000's concealer är så himla bra och kostar typ 40 spänn. Så det kan ju vara något att kika in?

Caroline sa...

Åh lyllo! Jo jag var inne en sväng hos The Garden vid Covent Garden :)Trevlig och nyfiken personal! Butiken är inte så exklusiv som man kan tro från deras webbshop, mycket produkter samlat i en långsmal butik och de dyrare produkterna finns bakom den lika långa disken. Men det var förra året så kan ju ha förändrats! Ett tips är att alla Boots-butiker är olika så hittar du något du vill ha, köp det, för antingen lagerförs det inte i nästa butik eller så är det slutsålt! Själv föredrar jag Boots vid High St Ken-stationen och Superdrug på andra sidan vägen. Sen kan du alltid hoppa på bussen precis utanför som går mot Hammersmith och besöka Kings Mall :) Primark är lite lugnare där än på Oxford st!

Ninni sa...

Åh, vilka roliga tips! Tack! :-)

Carin sa...

Neil Yard Remedies - organisk make-up http://www.nealsyardremedies.com/

Fin engelsk parfym & tvål & badrumstillbehör mm.
http://www.czechandspeake.com/

Ytterligare ett engelsk parfymmärke Penhaligon's som är betydligt billigare i London än på NK.

http://www.penhaligons.com/shop/home.html?currency_code=GBP