söndag 3 augusti 2014

Deliplus Hydra-brillo no 4 (eller vad den nu heter...)

Vissa produkter blir liggande oöppnade i mitt förråd. Jag vet inte riktigt varför, men jag är ju lite av en hamster när det gäller oöppnade grejor och det känns lyxigt att ha fina saker på lager, har massor av grejor där jag inte brutit förpackningen. Är jag konstig?! Den här chubby-pennan köpte jag i Spanien förra året. Den kommer från mataffärskedjan Mercadonas eget märke som heter Deliplus. De har superfina grejor och är inte dyra!
Faktum är att nyansen passar så mycket bättre nu när jag har lite färg i ansiktet så kanske lika bra att den inte blev använd under vintern.
 Fint tryck med DP för Deliplus på tippen, försvinner fort dock...
Jag trodde det skulle vara mer tryck i färgen så jag blev glatt överraskad för jag gillar ju skira läppgunk, andra kanske hade blivit besvikna men i min bok är det bara bra.
Stiftet känns otroligt skönt och återfuktande på läpparna så jag misstänker faktiskt att detta blir en favorit! Ser ni hur glossigt resultatet blev? Doften är svag och lite åt vaniljhållet.
Vid applicering på handen blev det lite ojämnt, men jag tror det beror på att jag råkade lägga pennan brevid datorn där det var lite extra varmt. Gick lätt att smörja ut iaf. Undra om jag inte ska slå till på några till sånna här när vi ändå är i Spanien (skrev detta inlägg innan vi åkte som ni förstår).

6 kommentarer:

Minerva sa...

I så fall är jag också konstig, gör likadant ofta!
Jättesnyggt stift!

Lotta L sa...

Åh vilket fint stift! Supersnyggt! Klart du ska köpa ett par till av dom!

Lackert sa...

Vad snyggt det blev på, alldeles lagom med färg

Linda sa...

Du brukar visst köpa från den engelska webbshoppen Escentual?

Jag har precis gjort mitt första köp. Jag hittade min signaturdoft, och absoluta favorit, Thierry Muglers "Alien Essence Absolue". Den har ju slutat tillverkas och jag hann inte ens köpa en i reserv. Nu hittade jag en 60 ml refill på Escentual för ett superbra pris och helt okej frakt.

De skickar åtminstone parfym till Sverige (vilket nästan ingen gör numera) och leveransen tog bara en vecka. Med så bra priser och utbud + ingen risk för tull så var jag i sjunde himlen! :-))

Egentligen hade jag inte råd med parfymen just nu, men de hade bara 3 st kvar när jag lade beställningen, så...

Idag kom då parfymen, fick hämta ut det på närmsta postställe då jag fick en avi i brevlådan. Trodde att den skulle lämnas i lådan men det var visst REK?

I alla fall så skickades parfymen i sin kartong, invirad i massa bubbelplast och i en bubblig mailingpåse. Kartongen var lite skadad nertill och plastfoliet verkade sitta löst. Då blev jag fundersam.

Jag öppnade kartongen som uppenbarligen blivit öppnad ett flertal gånger nertill, men aldrig öppnad upptill. (Jag själv öppnar alltid parfymkartongen upptill, och man känner skillnaden i hur hårt det sitter.)

Det är en refillflaska på 60 ml och ser alltså inte likadan ut som den vanliga Alienflaskan. Det är bara en liten kork som man tar av, en ganska stor öppning och man fyller på den gamla parfymflaskan med en liten tratt (som följde med).

Till min stora besvikelse så är parfymen begagnad! Det fattas inget i flaskan, den är så fylld den kan bli. Men eftersom korken sitter vänd bak-och fram och dessutom är spräckt, så har någon öppnat/brutit förseglingen på parfymen och därmed har den redan börjat åldras. :-(

Jag har hälften (av 30 ml) kvar i min gamla flaska, så jag hade inte tänkt röra denna nya parfym på minst 6 mån...

Jag vill givetvis ha en helt ny och förseglad parfym, så att den håller så länge som möjligt.

Det som också oroar mig är att färgen inte stämmer överens. I min gamla flaska är parfymen djupt bärnstensfärgad, nästan orange, och nyansen var så vid köpet (från Eleven.se). Flaskan är ofärgad och parfymen har inte heller mörknat, det vet jag helt säkert.

Refillflaskan jag köpte från Escentual har mycket ljusare färg, gul som är långt ifrån bärnstensorange.

Innebär detta att någon har fyllt på flaskan och spätt ut parfymen för att den ska verka ny?!
Det kan du givetvis inte svara på och jag ska nu ta kontakt med Escentuals och höra vad de har att säga.

Men jag är så oerhört besviken... Det handlar inte ens om pengarna utan att jag inte får tag på denna parfym någonstans...

Det jag undrar över (om du fortfarande orkar läsa och har kommit så här långt):
är Escentuals en seriös webbshop och auktoriserad återförsäljare?

Hur ska jag nu våga lita på att få helt nya, förseglade, produkter som dessutom är 100% äkta, i framtiden?!

Jag tänkte precis lägga en ny beställning, på solkräm och då jag har solallergi och behöver minst spf 50 är det väldigt viktigt att solkrämen inte är för gammal eller innehåller något som inte borde finnas där om det är en kopia.

Även solkrämer borde löna sig att piratkopiera då vissa märken är så dyra och har status. Och jag som har höga krav på mitt solskydd kan inte välja vilken som helst för 100 spänn...

Vad har du för upplevelser av Escentual och produkterna du har köpt därifrån?

Inte för att det är ditt fel :-), men det var genom din blogg jag hittade till Escentuals, då jag inte vågar köpa från Feelunique längre pga tull och bojkottar BeautyBay för all framtid. Sedan finns det ju fler webbshoppar också...

Jag vet att detta INTE är ditt fel och jag skyller absolut inte på dig!!!

Jag undrar bara vad du vet om Escentuals, vad du har hört av andra bloggare/läsare/vänner/bekanta osv. Kan det bara vara ren otur?Att man har missat att kontrollera en vara som en annan kund har returnerat?

Kerstin sa...

Jättefin färg!

Ninni sa...

Linda, jag tycker du ska reklamera. Låter inte bra. Jag har alltid blivit nöjd dock. Kan det vara tullen som öppnat?