fredag 22 augusti 2014

Höstens nyheter från Bare Minerals

Igår kom ett pressutskick med Bare Minerals nyheter för hösten. Tre av produkterna hade jag faktiskt redan span på då jag är ett stort fan av märket. Vi tittar närmare på nyheterna såklart!
Jag har tidigare skrivit spaltmeter om Bare Minerals krämskuggor som heter Prime Time Primer shadows då de är mina favoriter i genren. Jag vet inte om de utgår nu i samband med lanseringen av de nya 5 in 1 BB Advanced cream eyeshadows, någon som vet? Jag är iaf otroligt nyfiken på detta tillskott. Dessa krämskuggor finns i tio naturliga nyanser från ljust beige till lite mörkare brun. De ska ha följande fem fördelar:

  • Long-wear color, bra hållbarhet från morgon till kväll.
  • Primereffekt, förhindra att övriga skuggor ska suddas och och lägga sig i veck samt förhöja färgintensiteten. 
  • Brighten, minskar glåmighet och missfärgningar på ögonlocken för piggare ögon tack vare en innovativ uppljusande formula. 
  • Smooth, tillförda hudvårdsingredienser vårdar och mjukgör den känsliga huden på ögonlocken och minskar synlighet av fina linjer och rynkor.
  • Protect, komplett fysikaliskt solfilter med spf15. Candlelit Peach.

 På handryggen (observera att jag precis varit tre veckor i Spanien och är hyfsat brun just nu).
Såhär blir skuggan när man stryker ut den lite, den ger alltså en smula täckning, ungefär som en concealer, vilket gör att färgen på ögonlocken jämnas ut.
Den andra nyheten jag fick hem var Bare Minerals nya flytande foundation Bareskin. Den hade jag planer på att köpa när jag var i NY i våras, men av någon anledning så gjorde jag inte det. Denna foundation ska vara ultratunn, kännas viktlös och har minimalt med ingredienser vilket är bra ur allergisynpunkt. Några av ingredienserna är jojoba-mineraler och vitamin C. Produkten ska fungera som serum och foundation i en och samma produkt. Spf ligger på 20. Det finns 20 nyanser och en flaska kommer att kosta 395:- , jag har inget lanseringsdatum på denna. 
Tyvärr funkar inte nyansen alls för mig, jag fick en som är alldeles för ljus och drar rätt mycket åt gult, den heter Bare Cream nr 05. Jag tror t o m den är för ljus för mig vintertid. Jag ska se om någon av de andra bloggerskorna fick en nyans för mörk så vi kanske kan byta för jag är verkligen supernyfiken på denna, annars kanske jag köper mig en flaska faktiskt. Och nu till hur produkten är tänkt att användas för det är lite spännande:
Till Bare Minerals nya foundation, Bareskin, hör en alldeles speciell borste (köps separat och det går såklart att applicera även utan). Borsten är supermjuk och gosig och den har en alldeles speciell form som jag inte sett tidigare.
Som ni ser så är stråna i mitten kortare än övriga. Det är meningen att man ska skaka sin foundation och sedan droppa den i "hålet" på borsten för att sedan buffa in den i huden:

  • 2 droppar ger skirt resultat 
  • 4 droppar ger mediumtäckning
  • 6 droppar ger full täckning
Rätt fiffigt om jag får säga det. Borsten heter Perfecting face brush och kostar 345:-. Jag tror den lanseras samtidigt som Bareskin foundation, men jag har som sagt inget datum för detta. 


Den sista nyheten jag har att visa er är en läppenna som kommer från Moxie-serien. Läppglansen i serien tillhör mina favoriter och jag har flera stycken. Denna penna är uppskruvbar så att den inte behöver vässas, den har en krämig formula som inte ska blöda utanför läppkonturen. Den är högpigmenterad, long-lasting och innehåller vegetabiliska ingredienser som mjukgör. Ceramider ingår också och de ska verka reparerande, även vitamin E ingår och den ingrediensen ska förse läpparna med ett antioxidantskydd. 
Marvellous Moxie lipliners finns i åtta nyanser, den jag fick heter Amped. De kommer att kosta 215:-/st och lanseras i oktober. 

Är ni sugna på några av dessa produkter tro?

Bare Minerals produkter finns på Åhléns, Kicks, NK, Sephora samt på utvalda parfymerier och skönhetssalonger. 

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Oj så mycket spännande grejer! Jag blir extra nyfiken på krämskuggan, är ju himla förtjust i sådana :)

Ninni sa...

Ja, jag med, det är så himla smidigt och så brukar de sitta bra också.

Johanna sa...

Bare Skin foundation och den fiffiga borsten ska jag absolut kolla in

Lotta L sa...

Verkar spännande!