lördag 23 augusti 2014

Solkrämer!

Vi använder massor av solkräm när vi är på solsemester. Fyra personer i tre veckor i Spaniens sol. Det är jobbigt att smörja sig i värmen, men man måste ju. Jag gillar att vara i skuggan när temperaturen går över 30 grader. Min sambo föredrar lägre spf såsom 10-15 trots att jag försöker tala om riskerna, men han har iaf en hud som tål solen bra. Ibland är det svårt att lära gamla hundar att sitta. Jag och barnen föredrar 30-50. Min ena son har jätteljus hy och kör helst både t-shirt och spf 50 nästan hela tiden utan att jag behöver tjata och det är bra. Hans tvillingbror har betydligt mörkare och mer soltålig hy, men smörjer sig såklart också. Jag tänkte visa några av krämerna som vi använt denna sommaren. 
Clinique, jag har spf 15 och 40 i dessa och de är helt ok. Oparfymerade, och inte så jättefeta i konsistensen, fina tuber med lyxkänsla. Dyra dock, de ligger kring 270:- för en tub på 150 ml. Jag hade turen att få ett presentkort för att testa Cliniques svenska webshop så den använde jag när jag köpte dessa.
Glömde fota favoriten som var den här så jag korpade en bild på den, därav dålig upplösning (whooops så får man inte göra men det gjorde jag ändå). Denna är tunnflytande, har svag god doft och vi hade en jättestor flaska. Inte så dyr heller. Denna ska jag köpa igen för den tog nästan slut. Tror faktiskt att den är min all-time-favorit. 
Den här köpte jag i Estepona, rejäl tub på 300 ml med spf 50 från La Roche-Posay. Oparfymerad, så speciellt bra för min ena sons känsliga hud.  Lite småfet, men jag tror det är svårt att få till lotion-lätt konsistens med spf 50 och så ska den ju vara vattenfast.
Den här sprayen från Hawaiian Tropic var ett botten-napp! Flottig och kladdig som tusan, blä! Den åkte i sopen efter att vi gett den några chanser, så dålig att vi inte ens ville ha den på benen. Akta er alltså för denna alltså om ni inte vill bli hala som ålar. Doften var inget vidare heller... lite fadd på något sätt.

3 kommentarer:

Lotta L sa...

Tack för tipsen! Har för mig att vi testat Ambre Solaire, fast det var länge sen. Kan tipsa om budgetfynd som faktiskt stått i nån tidning att dom var bra, nämligen Lidl. 30-50:- beroende på spf. Men man måste handla tidigt, så fort dom kommer upp, för sen tar dom slut!

Fröken Frodig sa...

Bra tips! Har testat Ambre Solaire men var väl inte så imponerad. Har för andra sommaren nu kört på Hawaiian Tropic och gillar både den oparfymerade för ansiktet och den nya varianten som är randig i flaskan. Även den randiga till kroppen (silk hydration nånting) gillas. Inte feta och inte så tungt parfymerade som HTs andra varianter. Jag testade med spf 30. En ny favvo för ansiktet är Vichys dry touch (gul tub). Avskyr kladd o klet!

Ninni sa...

Vilka bra tips! Lidls varianter såg jag både i Sverige o i Spanien. Det ligger nämligen en Lidl i Manilva som vi brukar handla i när vi är i Spanien. De har jättebra vinsortiment till skillnad från de i Sverige...