söndag 11 oktober 2015

Vichy Liftactiv nattkräm och serum

De här två produkterna från apoteksmärket Vichy har jag testat ett litet tag nu och jag tänkte delge er mina åsikter. Som vanligt sätter jag inte betyg. Bra att veta är att min hy är normal och jag får ibland en och annan plita.

Vi börjar med nattkrämen Liftactiv Nuit, här har jag en mindre burk än ordinarie då jag fick den när jag besökte Mildh Press för ett tag sedan. Den ordinarie burken är mörkblå och rymmer 50 ml, den är snygg tycker jag medan provburken är oansenlig. Detta är en uppstramande nattkräm för kvinnor med tydliga rynkor, alltså kanske egentligen lite äldre kvinnor än jag. Den innehåller 5% ramnose som tydligen ska vara en ingrediens som ska påverka hudens cellförnyelse. Produkten är parabenfri, men det talas inte om vilket konserveringsmedel som använts istället.

Min åsikt: Medelfet vit ansiktskräm som doftar gott, även om den inte har den klassiska Vichydoften som jag gillar ännu mer. Känns bra på huden Svårt att säga om den gav mig någon form av lyft dock. Men skön är den.

Pris för en burk om 50 ml är 269:- på Apotea, men den finns lite varstans på våra apotek runtom i landet.

Sen har vi serumet Liftactiv Serum 10, ett antirynkserum som ska ge en boost till huden och passa alla hudtyper, även känslig. Vänder sig till kvinnor mellan 40-50 år, jag är 45. Produkten kommer i en praktisk och hygienisk pipettflaska. Innehållet ska vara resultatet av 10 års forskning och sju patent. Även detta innehåller ramnose. Används både dag och natt.

Min åsikt: Skönt serum som är något tjockare än vatten. Svag doft som inte stör men som inte är en favorit i min bok. Känns återfuktande på huden och sjunker in fort.

Pris för en flaska om 30 ml är 329:- på Apotea, men även detta finns på flertalet apotek runt om i landet. Ser att Apotek Hjärtat i skrivande stund har 25% på utvalda produkter från Vichy och att det där kostar 281:- då, vilket jag tycker är bra pris för ett skönt serum.

Båda produkterna är pressprover, men det påverkar inte min åsikt.


Inga kommentarer: