torsdag 4 augusti 2016

Elemis Biotec - ny hudvårdsserie

Elemis har lanserat nyheter på hudvårdsfronten. Serien heter Elemis Biotec. Produkterna säger sig kunna öka cellernas energi med upp till 27%, vilket ska ge frisk och återupplivad hud med fantastisk lyster. 

Tre sorters syror ingår i produkterna; succinic acid, lactic acid och ferulic acid. Jag googlade lite och succinic betyder bärnsten, lactic acid är ju mjölksyra och ferulic acid betyder ferulsyra. Den senare finns i t ex grönkål och är bra för att skydda huden mot t ex solskador. 
Tre produkter lanseras i Biotec-serien:
  • Biotec Skin Energising Cleanser (595:-/200ml), en rengöringskick som ska förbereda huden för övriga produkter med hjälp av syror. Ska avlägsna smink och orenheter samt balansera huden. 
  • Biotec Skin Energising Day Cream (1125:-/30 ml), ska öka cellenergin med hjälp av något som Elemis kallar BIO-ENERGY complex som består av inkapslat zink och koppar. Även här använder man sig av syror. Krämen ska ge lyster och bli mjuk och smidig.
  • Biotec Skin Energising Night Cream (1275:-/30 ml), även denna ska vara berikad med det så kallade BIO-ENERGY-complexet samt även kalcium som ska boosta huden. Motverkar fuktförlust. 

I ett pressutskick fick jag hem nattkrämen i serien. Den kommer att få vänta lite på test, men den här kommer definitivt inte att bli bortglömd för jag är väldigt nyfiken på vad den kan göra för min hud. Jag är alltid lite extra fascinerad av produkter som kommer i sånna här spännande pumpflaskor... vad tror ni?

Elemis finns att köpa hos hudvårdssalonger samt på nätet hos bl a Skincity.

1 kommentar:

Lotta L sa...

Låter väldigt bra! Spännande höra vad du tycker om den sen!