söndag 7 augusti 2016

Hajpade produkter

Bloggare och Youtubers har en enorm påverkan på skönhetsmarknaden, det är allmänt känt. Innan nätet var tidningarnas skönhetssidor de som berättade om nyheter som lanserades, men nätet har gjort att allt går så mycket fortare nu och det är svårt att få ut en tidning innan nya produkter kommer ut på marknaden.

Jag läser fortfarande tidningar dock och jag älskar Allure och Daisy Beauty, som är de två tidningar jag känner till som ägnar mestadelen av sidutrymmet åt ämnet skönhet, jag prenumererar på båda. Numera är de dock ett komplement till bloggar och Youtube-kändisar. Jag kan lätt tillbringa timmar med att nörda ner mig i skönhetsämnet.

En av de första produkter som jag lärde känna via bloggar var Urban Decays ögonskuggprimer Primer Potion, förkortad UDPP. Det var flera år sedan och den är nog världens mest sålda skuggprimer om jag får gissa. Jag har haft flera förpackningar av den genom åren. Märket gjorde om förpackningen till en användarvänlig klämtub efter klagomål på den första förpackningen där man bara fick ut delar av innehållet, man var tvungen att såga isär den gamla förpackningen för att få ut innehållet. Bra med företag som lyssnar på kunden.

Idag tänkte jag visa er två produkter som jag köpte i Spanien, båda efter att ha sett dem på sociala medier. Jag har inte testat någon av dem ännu, men har stora förhoppningar.
Den första produkten är en skuggprimer från budgetmärket Wet'n Wild. Det var Youtuber-tjejen Tati som gjorde mig uppmärksam på denna. Enligt henne så är den minst lika bra som ovan nämnda UDPP. Wet'n Wild finns i Sverige, men jag har inte sett just denna produkt på den svenska marknaden ännu.

Den andra produkten är en utveckling av en produkt som jag redan äger. Produkten jag pratar om är en concealer från Maybelline som heter Eraser Eye Concealer. Jag älskar den och såklart var det på nätet jag hörde om den först, tror det var Vivianna does makeup som pratade om den först, men är inte säker. Jag vet inte om concealern finns i Sverige ännu för jag har inte sett den här, men den finns på t ex Feelunique för rimlig peng. Nu till produkten jag köpte senast och som är på bilden ovan, detta är alltså en foundation med likadan förpackning som concealern fast större. Denna heter Instant Anti-age och vem vill inte se yngre ut på en gång? Min förpackning hittade jag på Mercadona i Spanien, det är en matbutikskedja som har rätt mycket kul. Misstänker att dessa är på väg till Sverige snart. Vore konstigt annars. 

Jag vet att det finns två varianter av dessa foundations och om ni kollar in hos Hilde så kan ni läsa mer om dessa, hon har provat dem också. Hilde är för övrigt en av mina favoritbloggare och dessutom är hon jättetrevlig, jag har träffat henne ett par gånger. Hon är otroligt energisk och uppdaterar både Instagram, Facebook och bloggen superofta. Duktig på hudvård är hon också samt att hon jobbat som frisör. Inte konstigt att hon blivit så populär! Hejja dig Hilde!

Har ni några produkter som ni köpt bara för att de är hajpade av bloggare och Youtubers? Vilkar är det och hur gillar ni de produkter ni köpt? 

Inga kommentarer: