måndag 28 juni 2010

Viktigt med solskydd

Solcreme med ganska hög faktor känns rätt självklart nuförtiden. Tidningen Allure hade för en tid sedan en artikel om enäggstvillingar som hade haft olika liv och det var solklart att rökning och för mycket sol gör huden gammal i förtid. Så kräma på bara med solskydd nu när solen är som starkast. Jag kan ärligt säga att jag inte är noga vintertid med att min dagcreme har solskyddsfaktor, men nu på sommaren kör jag med minst spf15 även till vardags.

Dessa två produkter köpte jag igår på Åhléns apotek.
.
La Roche Posay-cremen med spf30 kostade 185:- och solstiftet från Vichy 139:-. När man handlade just nu så fick man även en rabattkupong som berättigar till 10% rabatt vid nästa köp. Alla produkter utom läkemedel är bonusgrundande om man är med i Åhléns klubb.

Jag har under alla år kört samma solcreme till ansiktet som till kroppen, men jag får alltid en massa finnar kring hårfästet och på hakan. Så i år har jag tänkt om och denna creme är alltså avsedd för ansiktet och är till för fet och oren hy och ska inte vara portäppande. Den kommer verkligen att bli satt på prov under de fyra veckor som jag ska till Spanien med början i slutet av juli.

Ett solstift är alltid bra, både till läpparna, näsan och andra utsatta ställen. Min sambo blir alltid lite röd på näsan på semestern hur han än smörjer. Riktigt hög solskyddsfaktor känns självklar i ett sånt här stift. Detta ser hudfärgat ut i hylsan, men blir helt genomskinligt på huden. Inte kul att se ut som om man har Idominsalva på läpparna.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Det låter som riktigt bra grejer! Jag hoppas på recensioner längre fram =)

Ninni sa...

Jadå, jag lovar! Är speciellt spänd på om ansiktscremen funkar så att jag slipper finnarna i sommar.