söndag 3 oktober 2010

Parfym nr 21: Versus från Versace


Jag kom på att jag faktiskt hade en parfym kvar i mitt stora parfymtest. Nämligen Versus från Versace. Lyckades inte ladda ner någon bild på flaskan från nätet av nån outgrundlig teknisk anledning så tog en bild på påsen till provet istället.

Såhär beskrivs doften: Versus står ut i mängden med sina härliga toppnoter. Spänstigheten i Kumquat, den unika fruktiga noten av stjärnäpple och den fräscha citronen, inbjudande accord som framkallar energi och personlighet. Hjärtat är blommigt och feminint, dess skönhet är översatt till apelsinblommans dynamiska själ, intensiteten hos doftrankan och den äkta känslan av lyx från centifolia rosen. Versus essens är den mystiska och förförande basen; en provokation och interaktion mellan den sensuella patchoulin och den omslutande och djupa mysken i kombination med ambrettefrön.

Såhär tycker jag: Jag hade två prover av denna, en grön och en lila och jag kan inte känna nån skillnad på dem så det måste vara samma doft. Det här är en god doft som inte orsakar någon huvudvärk hos mig trots att det står att den innehåller mysk. Det verkar som om jag tål vissa parfymer med mysk i, men långt ifrån alla. Jag tycker inte att denna doft står ut något särskilt, den funkar fint både som dag- och kvällsdoft, men när jag tänker på den utan att ha den på mig så får jag inte några minnen av hur den doftar. Den är rätt neutral helt enkelt och står inte ut såsom beskrivningen säger. Jag ger den en stark trea i betyg.

2 kommentarer:

Carina sa...

Min dotter fick ett litet prov av den parfymen (lila förpackningen), och jag testade den. Gillade tyvärr inte alls den doften :(

Ninni sa...

Äh, man kan inte gilla alla dofter.