tisdag 27 september 2011

Färga bryn med Refectocil

 Trots att jag är rätt så mörk i färgerna så har jag hopplöst bleka fesiga bryn. Urtrista!
 Kolla bara här på mitt högerbryn, hur kul ser det ut? Hade inte färgat brynen på länge nu och det syns.
Häromsistens köpte jag Refectocils ögonbrynsfärg och här ser ni att jag kletat in brynen ordentligt med färgen. Jag lade även på lite på fransarna för säkerhets skull. Man får vara försiktig bara så det inte kommer i ögonen.
Här ser ni det färdiga resultatet. Det blir lite överfärgat precis när det är nygjort, men en ansiktsskrubb i duschen med lite gnugg gör att det blir bättre sen. Färgen fäster ju lite i huden också, men det går bort snabbt.
 Ögonbryn är inte som enäggstvillingar, de är mer som syskon oftast, lite olika...

Med lite övrigt smink på så syns det inte lika mycket att brynen är nygjorda.
Här ser ni sakerna jag använder. Tuben innehåller färgkräm och jag tar ca en cm färg i den lilla koppen till höger i bild. Jag droppar i några droppar väteperoxid som ni ser i den blå tuben. Sen blandar jag med den vita plastpinnen. Jag tar en billig skuggpensel med oäkta hår som jag bara har till att färga bryn och penslar på brynen. En del använder pinnen, men jag tycker det är lättare med pensel. Sen får det hela verka i ca 5 minuter beroende på hur starkt resultat jag vill ha innan jag sköljer med vatten. Flaskan ni ser längst ned i bild är Refectocil's egen väteperoxid. Jag hade dock kvar i den blå tuben från en annat märke och innehållet är detsamma.

Om det är första gången du färgar dina bryn så rekommenderar jag att skölja efter kanske 2-3 minuter och om det behövs mer färg så lägger du på en gång till. Bättre det än att ha svarta sniglar till bryn i flera veckor...

Refectocil hittar ni på t ex Eleven, en tub färg kostar 79:- och finns i flera färger (jag har svart). Väteperoxiden kostar 59:- och båda produkterna räcker superlänge, jag skulle gissa att tuben räcker till ca 25 färgningar och väteperoxiden ännu längre. En färgning sitter kvar i brynhåren tills hårstråna ramlar av. Så det är inga dyra grejor vi pratar om här. Jämför med vad det kostar att färga på salong...

6 kommentarer:

Carina (TotalBeauty) sa...

Vad fint det blev!

Har också färgat ögonbrynen idag :)

Ser hemskt ut på bilden jag lade upp, eftersom att jag inte har skrubbat bort den överflödiga färgen.

Josephine sa...

Kul att se ditt inlägg, och resultatet blev ju jättebra! :)

Ninni sa...

Carina, men mina såg ju inte heller så fina ut precis när de var nygjorda, kolla in hos Josephine/Makeuponista så får du se att hon kör fet kräm omkring som skyddar, det är jag för lat för. Det var lite lustigt för jag läste hennes inlägg precis när jag hade skrivit ihop mitt och tidsinställt det... kände mig lite som en härmis där.

Kerstin sa...

Jag borde också färg om snart. Det är så himla smidigt!

Ninni sa...

Japp, men lova att du inte färgar blåsvart...

Carina (TotalBeauty) sa...

Ähhh det är flera skönhetsbloggare/journalister som skriver om liknande produkter ungefär samtidigt, många får ju arbetsmaterial samtidigt, har hänt mig med flera gånger. Fast när jag upptäcker det precis innan mitt inlägg ska gå ut så avvaktar jag gärna lite.