onsdag 4 januari 2012

Hårborttagning med laser

I december hade Let's Deal ett erbjudande om att man fick rabatt på hårborttagning med laser hos Laser & Estetik. Eftersom jag i alla tider haft problem med hårväxten kring bikinilinjen så passade jag på. Jag får alltid problem med inåtvuxna hårstrån samt att håren syns redan innan de kommit upp ur huden för de är så mörka, jag har testat vaxning, epilator, hårborttagningskräm och rakhyvel. Laserbehandling för hårborttagning funkar nämligen bäst om man har mörka hår och ganska ljus hud så jag borde vara den perfekta kunden för detta.

Igår knallade jag därför iväg till salongen som ligger i centrala Göteborg. Jag blev väl omhändertagen. Kvinnan (minns tyvärr ej vad hon hette) började med att kyla ner huden och sedan drog hon fram och tillbaka med lasermaskinen över min bikinilinje. Jag är van att vaxa och använda epilator i bikinilinjen och detta kändes mindre än epilatorn så det gjorde inte särskilt ont, ibland knastrade det till och kändes lite dock. Efteråt var jag lite röd i området, men kände ingen smärta.

När det gäller laserbehandling av hårborttagning så räcker det tyvärr inte att göra det en gång utan de rekommenderar att man åtminstone gör det fyra gånger med 8-12 veckors mellanrum. Detta eftersom hårstråna har olika växtperioder och man når tydligen de strån som kommit upp till hudytan bäst. Jag har bestämt mig för att genomföra detta nu så kanske jag blir hårfri för alltid kring bikinilinjen. Jag kommer därför att boka en tid i slutet av februari eller början av mars för återbesök och lovar rapportera om hur det går. Varje behandling kostar 990:- så det är ganska kostsamt, men om det funkar så tycker jag att det är värt varje krona.

9 kommentarer:

Josephine sa...

Låter verkligen bra och jag skulle själv kunna tänka mig att göra det i armhålan! :)

Ninni sa...

Jag lovar som sagt att rapportera, det ska bli så spännande att se om det funkar.

GlitterLover sa...

Först och främst: Tack för den underbara kommentaren, den värmde!
Sedan så ska det bli intressant att höra om det verkligen fungerar då jag själv funderat på samma behandling på samma område av kroppen!

Ninni sa...

Ingen orsak - jag menade det ju!
:-)
Ja, visst är detta med permanent hårborttagning spännande, det känns nästan som lite high tech sådär. Nästa steg blir väl tandblekning och om tio år blir det lyft av ögonlock, hihi.

Kerstin sa...

Spännande! Hoppas att det funkar som du tänkt!

Ninni sa...

Ja, det skulle vara skönt att bli av med håren...

Unknown sa...

Hej Ninni.

Det var ett tag sen du skrev om hårborttagning med laser. Hur har det gått för dig? Jag håller på att läsa om olika laserbehandlingar. Hittade den här sidan

www.plastikoperationer.net/harborttagning-laser-harlaser där allt förklaras.

Tror det blir Alexandritelaser för min del. Tydligen behandlas ljus hud med den =)

Oseriös spam sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Isabella R = Hans Bornsjö oseriös spammare sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.