fredag 13 mars 2015

Maybelline Dream Wonder Nude foundation

Just nu är jag mycket inne på foundations som ni kanske märkt. Jag har provat foundations från Clinique, Pür Minerals, och Yves Rocher de senaste veckorna. Jag har även provat puder från Bourjois och By Terry. Det är alltså mycket yta som gäller om man så säger...  
Idag tänkte jag berätta lite om det här nytillskottet i min samling av flytande foundations. Det är Maybellines bidrag till de supertunna foundations som är så inne just nu. Jag såg att flera av mina medbloggerskor fick pressutskick med denna, men jag är tyvärr inte med på Maybellines lista så jag fick införskaffa mig denna själv. Jag köpte den av en tjej i ett Facebookforum som jag är med i, oöppnad såklart.
Vi kan börja med nyansen, den heter Cameo och är en av fem nyanser som verkar lanserats i Sverige. Innan jag köpte min flaska så hade jag tittat på dessa i butik för att veta nyans och jag tycker faktiskt att nyanserna är väldigt lika varandra, det är ingen jättestor variation tyvärr. Dock så är detta en rätt så skir foundation så det är inte lika noga med exakt nyans då. Denna passar mig fint.
Flaskan rymmer bara 20 ml till skillnad från de flesta andra foundations som rymmer 30 ml. Det är värt att tänka på när man jämför priset, denna kostar 149:- för en flaska och då får man alltså tänka att den kostar 223:- för 30 ml så det är inte så billigt som man tror. Dock så gör jag ju sällan slut på en flaska då jag har många olika så mig stör det inte nämnvärt, men lite lurigt är det! Denna finns på Åhléns och Kicks m fl, ja ni vet säkert var ni kan hitta märket.
Så till applicering. Förpackningen är som en pipettflaska fast pipetten går inte att suga upp foundation med utan den är mer som en droppformad pinne, missade fota den tyvärr. Jag tycker den funkar helt ok och jag duttade på den i ansiktet direkt med pinnen och använde fingrarna för att jämna ut.

Foundationen är tunn som sagt och täcker inte jättemycket, man får skaka flaskan innan användning så att innehållet blandas. Många har reagerat på att denna innehåller en del alkohol och det kan man ha åsikter om förstås. Jag är inte direkt torr i huden just nu, men trots det så såg jag rätt så torr ut för den framhäver varje flaga. Så jag skulle säga att detta är en foundation för personer med rätt så fet hy eller att man lägger den innan dagkrämen hunnit sjunka in ordentligt, jag ska testa det nästa gång. Till sommaren passar den nog mig bättre om inte nyansen blir för ljus då.

Har ni testat denna? Vad tycker ni?

Inga kommentarer: