torsdag 7 maj 2015

Kiko Clics i 223 och 402

I Berlin köpte jag två stycken basskuggor från Kiko. Tanken var att jag skulle ha dem i någon av mina magnetpaletter då de inte har någon riktig förpackning. Jag tänkte visa er dessa idag och berätta vad jag tycker.
Skuggorna kommer i förpackningar som känns temporära, för egentligen är de menade att sättas i de specialpaletter som finns att köpa i olika storlekar, se här.  Men de har egna lock även om de kanske inte sitter så bra så man får vara försiktig. Jag trodde de skulle komma i metallpannan, men det är tyvärr plast utanpå så jag får ha dem som singelskuggor.
Nyanserna jag valde är bruna 402 Chocolate och champagnefärgade 223. Den senare hittar jag tyvärr inget namn på för det står inte på förpackningarna utan bara på hemsidan och den ljusa skuggan finns inte där  den kanske kommer? Faktum är att det fanns många fler nyanser i butiken i Alexa än vad det finns på hemsidan.
Två skuggor från samma serie alltså. Men jösses vilken kvalitetsskillnad. Den bruna 402 är faktiskt rena skräpet! Den har nästan inget pigment alls och är rätt smulig, borde provat mer ordentligt i butiken men med tre otåliga killar som väntade utanför butiken så kände jag mig en smula stressad. Den champagnefärgade däremot är underbar! Krämig och välpigmenterad. Älskar den!
Jag drog fingrarna på handryggen också och ni ser skillnaden i kvalitet tydligt och klart även om bilden blev lite suddig. Skippa alltså den bruna och köp den champagnefärgade om ni får chansen eller prova i butik om ni har vägarna förbi en Kikobutik i något spännande land. Jag tror jag gav 2,40 euro/st för dessa så de var inte dyra, tror de var på erbjudande om jag minns rätt...

Jag testade skuggorna i en sminkning, men fotade aldrig den. Den bruna är verkligen dålig och jag fick komplettera med annan brun skugga för att ordna upp det hela. Trist!

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Synd du inte kunde ha dem som du ville, och att pigmenteringen inte var bra. Men jag tycker den bruna ser väldigt fin ut i färgen, du kanske kan ha den som en skir färg till eyeliner/kajal? Den ljusa ser grymt fin ut. Härligt med budgetfynd! Och jag känner igen det där med otåliga familjemedlemmar!

Ninni sa...

Äsch, det gör inget, jag har nååågra till bruna skuggor, hihi. Ja, varför kan man aldrig få obegränsad tid till att shoppa? Gärna obegränsat m pengar också...