söndag 27 juni 2010

Penslar...

Verktyg tycker jag verkligen är trist att köpa. Jag gillar ju färg och doft, men jag vet att penslarna är viktiga för att kunna få ett bra resultat när man sminkar sig. Jag är dock inte så bra på sånt, det kan erkännas. Jag använde de medföljande skumgummiduttarna under många år och hade den billigaste av de billiga rougeborstarna. Men ju mer jag läst på ju mer har jag insett att man kanske skulle investera lite. Så nu har jag en hyfsad samling penslar iaf, även om jag vet att proffsen kanske inte skulle hålla med riktigt.

Jag passade på att fota mina penslar när jag ändå tvättade dem (viktigt med bra hygien) och tänkte visa er de penslar jag har som jag använder mest. Alla mina fem MAC-penslar är köpta i ett och samma kit. De är kortare i skaften än de man köper var för sig, men jag tycker att dessa var otroligt prisvärda, tror jag gav en femhundring för alla fem på Åhléns för sisådär två år sen och jag älskar dem! Det finns motsvarigheter till dem att köpa var för sig och då heter de inte -SE i slutet.

Här har vi mina penslar för ansiktet. Från vänster:
-Skunkborsten MAC187SE som jag använder till puder och solpuder (vet att vissa även använder den till flytande foundation, men där kör jag fingrarna faktiskt).
-MAC168SE som jag använder till rouge.
-Everyday Minerals long handled kabuki använder jag till mineralfoundation, den är verkligen ett budgetfynd, mjuk och skön.

Så har vi penslarna för ögonen.
Från vänster:
-Eyelinerpensel från Everydayminerals, smal och bra. Använder oftast denna till gel-eyeliners.
-Hård skumgummidutt nr 11 från Sephora, den här ska jag nog använda lite flitigare, ska testa om den är bra att fukta för lite mer tryck i skuggor som läggs närmast fransen.
-Snedskuren platt pensel nr 15 från Sephora till att lägga eyeliner med.
-Rakskuren platt pensel från MAC nr 212SE, funkar också till eyeliner.
-Rund pensel för fin-lir från MAC nr 219SE.
-Lite yvigare pensel från MAC nr 275SE, denna brukar jag lägga ljusare skuggor med p hela ögonlocket.
-Två penslar från Estee Lauder som är jättebra till skuggning närmast ögat. Bra att packa på skugga med, jag brukar dutta med dem.
-Face Stockholm nr10, denna har jag mest använt till ögonbrynskugga på sistone.
-Smal skuggpensel från The Body Shop, säkert tio år gammal, men still going strong.
-Två likadana penslar från E.L.F som jag brukar lägga på ljusare skuggor på hela locket med, dessa är faktiskt riktiga budgetfynd som har kostat mig mindre än 20:-/st. Ett hett tips alltså!

4 kommentarer:

Josephine sa...

Vad kul att se, du har riktiga godbitar hemma! :)

Kerstin sa...

Mycket intressant läsning! Jag skulle behöva hotta upp min penselgarderobe lite, men håller helt med dig om att det inte är det roligaste att lägga pengar på.

Ninni sa...

Kul att ni uppskattade, själv tycker jag nog att det är ganska trist som sagt, men ett måste om man ska kunna måla med hyfsat resultat har jag förstått. :-)

Emma P sa...

Åh, vi är precis tvärtemot varandra, jag älskar att köpa penslar! kan dreggla i timmar över sigmas alla ljuvliga pensla och set... det är dock en ganska ny passion, tidigare var jag mer som du...