lördag 10 mars 2012

Försvarets Hudsalva rustar upp

Det här är jättekul tycker jag! Försvarets hudsalva kommer nu i flera varianter. Originalet togs fram i mitten av 50-talet för att hjälpa svenska soldaters på marsch om de fick skavsår. Jag tror jag hade mitt första exemplar redan i tonåren. Ibland har de ändrat lite på ytterförpackningen såsom under oktober när det är Rosa Bandet, då har en liten del av priset gått till bröstcancerforskningen. Tror den rosa finns i det fasta sortimentet numera. Nu kommer följande nya varianter av denna storsäljande hudsalva: 

Försvarets Hudsalva Extra mjukgörande (ljusgrön), 9 ml – 29 kr
Bygger på originalet med en tillsats av E-vitamin och mandelolja. Mandeloljan gör produkten extra mjukgörande och skyddande. Innehåller sheasmör som skyddar mot väder och vind och bevarar fukt bra. Sheasmöret ger även bra glid. Innehåller ej jordnötolja eller talj. Helt vegetabilisk. Smak och doft av vanilj. Innehåller vaniljextrakt.

Försvarets Hudsalva Extra vårdande (mörkgrön med ljusgrön text), 9 ml – 29 kr
Bygger på originalet med en tillsats av E-vitamin, bisabolol och rapsolja. Rapsolja gör produkten mjukgörande och skyddande. Bisabolol gör salvan lugnande och extra vårdande. Förebygger hudsprickor. Innehåller ej jordnötolja. Smak och doft av vanilj. Innehåller vaniljextrakt.

Försvarets Hudsalva Solskydd Sport Spf 30 (orange), 23 ml – 95 kr
Bygger på originalet men erbjuder solskyddsfaktor 30 och är extra vattenfast. Smak och doft av vanilj. Innehåller jordnötolja. Innehåller vitamin E. För speciellt utsatta områden som läppar, näsa och öron. Passar utmärkt i skidbacken eller på vandringen i fjällen.

Och så har vi såklart originalet:

Försvarets Hudsalva (mörkgrön), 9 ml och 23 ml – 20 kr resp 40 kr
Har smak och doft av vanilj. Läppsalva som mjukar upp torr, narig och sprucken hud på fötterna, armbågarna eller andra delar av kroppen. Fetthalt 99 procent. Kan också användas för att förebygga skavsår. Innehåller jordnötsolja.

Den gula vet jag inte riktigt vad det är för någon, men enligt bilden ser den ut att vara en annan variant med solskydd, den kanske kommer senare framåt sommaren. Övriga nya produkter har premiär på apoteken den 6 mars. Tror jag ska lägga beslag på solskyddsvarianten inför sommaren.

4 kommentarer:

Shamrock sa...

Det har jag missat totalt. Jag använde den första gången när jag var 6 år och jag tyckte att den luktade jättegott.

Fortfarande en favorit eftersom den är billig och fungerar

Minerva sa...

Tänk på att åtminstone originalet går att äta! Tanken var väl att soldater som låg ute i fält kunde ha det som nödproviant!

Lotta sa...

Så bra att du skriver vad dom innehåller! Som nötallergiker vill jag inte ha jordnötsolja på läpparna, men det verkar som det är nån jag kan testa!

Ninni sa...

Ja,jag har alltid gillat originalet, visst gick det att använda den som steksmör?