söndag 24 juni 2012

Recension två ögonkrämer från Decléor och Clarins

Här kommer en dubbelrecension av ögonkrämer. Jag använder just nu Decléors Hydra Floral (nattetid) och Clarins Eye Contour Gel (dagtid).

Vi börjar med Decléor-tuben:
Det korrekta namnet på denna är Decléor Hydra Floral Anti-pollution Moisturising Gel Cream for eyes. Puh... ok, nu vet vi det.

Den här krämen ska göra följande:
Räta ut rynkor och fina linjer, ta bort mörka ringar och påsar under ögonen, ge fukt och skydda mot luftföroreningar.

Det är ju ganska omöjligt att veta om den gör allt detta förstås. Jag använder denna på natten, den är något fylligare än en vanlig gelkräm, men inte för fet för mig. Jag har ju ganska fet hud kring ögonen, vilket är bra ur rynk-synpunkt, men det blir jobbigt med för feta ögonkrämer då. Jag gillar den här krämen jättemycket, fast jag kan inte säga att den gör någon större skillnad mot mina mörka ringar under ögonen, de beror ju på att huden är tunn där och ingen kräm kan göra huden tjockare. Fukt ger den iallafall och den är jättefräsch.

Sen har vi Clarins-tuben:
Det korrekta namnet på den är kort och gott Eye contour gel.

Den här krämen ska göra följande:
Ta bort mörka ringar under ögonen, återfukta och pigga upp. Den innehåller bl a koffein och aloe vera. Den här lanserades redan 1966 och jag vet faktiskt inte om de gjort om formulan sedan dess.

Denna använder jag dagtid. Ok, vi har redan konstaterat att mörka ringar inte kan minskas med en kräm (iaf tror inte jag det), men bannemej om jag inte känner mig lite piggare på mornarna efter applicering! Dessutom funkar det jättebra att sminka ovanpå denna utan att sminket kladdar för den går in fort i huden och lämnar ingen hinna. Detta är en blå lite kylande genomskinlig gel. Jag köpte min tub efter tips från Totalbeauty, vi är ju ungefär i samma ålder och hon skrev så mycket bra om denna att jag var tvungen att prova.

Jag har köpt båda mina tuber på Feelunique, Min Decléortub ingick i ett kit, men finns att köpa separat.

Decléortuben kostar £21:10 för 15 ml. Clarins-tuben kostar £28 för 20 ml.

Ninni ger båda krämerna betyget: 4, de gör inte underverk men är otroligt sköna båda två och jag tycker faktiskt de är prisvärda för de är otroligt dryga, man behöver bara en klick stor som en halv ärta för båda ögonen.

4 kommentarer:

BEAUTY SECRETS sa...

Jag ÄLSKAR också Clarins eye contour gel, jag har använt den sedan jag var 22 och är 32 nu, 10 år alltså! :))

Ninni sa...

Jamen, se därja! Ja, jag tror inte jag ska byta ut denna i första taget.

Kerstin sa...

Det låter ju som två riktigt bra små tuber :)

Ninni sa...

Ja, fast har man torr hud kring ögonen så bör man nog ha lite fetare grejor. :-)