måndag 10 september 2012

Essie - Bobbing for baubles

Nu är jag världens härmapa här. Jag fick syn på Essielacket Bobbing for baubles hos Fröken Rosa för några veckor sedan, det kommer från förra årets vinterkollektion. Jag kände på en gång att det här lacket skulle bli mitt.
 
Sagt och gjort, jag slängde in en beställning på det från Beautybay. Fördelen med denna shop är att de dels har lägre priser än de svenska och dels så har de gratis frakt, vilket ju är bra om man bara ska ha en enda produkt. Jag betalade drygt 85:- för mitt lack, i Sverige kostar Essielacken 129:-/st även om det ibland är specialpris på dem. Tittade på Åhléns sist jag var där, men denna nyans hade de inte.
Lacket är rätt så tjockt att måla med, det täcker bra. Jag gjorde dock missen att bara köra på ett lager för jag var lite lat. Det gjorde att det lagret blev lite väl tjockt så att överlacket drog med sig lite lack samt att det blev bubbligt. Bättre måla två tunnare lager, det ökar hållbarheten också. Det jag inte gillar med Essies lack är de supertunna penslarna, de kunde gott ha fått vara lite bredare. Visst är färgen ljuvlig? Ett perfekt höstlack.
 Jag trivs väldigt bra i gråblå nyanser både på kläder, skuggor och lack. Jag tog fram mina två andra gråblå lack och jämförde lite. Det var jättesvårt med ljuset för solen kom fram till och från medan jag fotade.

Här ovan ser ni:
-Essie Bobbing for baubles
-Artdeco Ceramic, det är mycket gråare i verkligheten och inte ett dugg turkost som bilden ger sken av.
-Catrice Hip Queens wear blue jeans, det har en pytteliten smula skimmer, men knappt märkbart.

Jag länkar till de inlägg jag gjort om lacken för att ni ska kunna titta bättre. Artdeco-lacket ingår nog i det ordinarie sortimentet för det har jag sett varje gång jag varit på Kaufhof i Tyskland.
Här kommer lacken swatchade i samma ordning. Lyckades tyvärr inte få till någon bättre bild med det ljus som var vid fototillfället.